Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Idén 111 kollégánk részesült kutatási kiválósági elismerésben

2024-05-08 09:51:00

A Corvinus vezetői 2024. május 2-án adták át ünnepélyes keretek között a Corvinus Kutatási Kiválóság 2024 (CKK24) díjakat a Budapesti Corvinus Egyetemen. A díjátadón összesen 111 oktató-kutató publikációs teljesítményét ismerték el. Idén első alkalommal osztották ki a CKK különdíját, az ERS Publikációs Nivódíjat.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Corvinus Kutatási Kiválóság elismerés a Corvinus oktatói-kutatói által publikált tudományos munkákat díjazza, így a CKK a nemzetközi mércével is kiemelkedő, az Egyetem szempontjából releváns kutatási eredmények ösztönzésének és elismerésének eszköze. A díjra – ami a megelőző év tudományos munkásságát értékeli – nyílt pályázaton lehetett jelentkezni.   

Idén 4 kategóriában összesen 135 pályázatot nyújtottak be, ezekből 111 pályázat került díjazásra, közel 127 millió forint értékben. Fontos kiemelni, hogy tavalyhoz képest 28%-kal többen jelentkeztek, és 22%-kal több pályázó részesült CKK-díjban. Különösen örömteli, hogy a pályázók számának legnagyobb mértékű növekedése a junior nem-kutatáshangsúlyos kategóriában történt. A díjazottak listája kategóriánként itt olvasható. 

Szántó Zoltán Oszkár kutatási rektorhelyettes a díjátadó során nyitóbeszédében kiemelte, hogy a Corvinus Kutatási Kiválóság díj a kutatási teljesítmény ösztönzésének legfontosabb eszköze az Egyetemen, és a pályázók és díjazottak növekvő száma arra utal, hogy ez az ösztönző jól működik. Ugyanakkor hozzátette, hogy a publikációs és a kutatásértékelési gyakorlatok megváltozására reagálnia kell a CKK-nak is, ezért a jövő évi pályázati kiírás kis mértékű módosítására lehet számítani. 

A Budapesti Corvinus Egyetem elkötelezett amellett, hogy a fenntarthatóság elvei kiemelt szempontként teljeskörűen áthassák tevékenységeit és működését. Az Egyetem célja, hogy összhangban az Egyetem stratégiájával, 2030-ig nemzetközi hatású fenntarthatósági kiválósági központtá váljon, többek között azáltal, hogy a fenntarthatósági kihívások megoldását érdemben segítő tudományos eredményekkel áll elő. Ennek érdekében idén először a CKK-hoz kapcsolódóan „Ethics, Responsibility, Sustainability” (ERS) Publikációs Nívódíj is kiosztásra került, amelynek célja hosszú távon az ERS témájú kutatások számának növelése.  
 

Munkatársainknak szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk további munkásságukhoz!    

A díjátadón készült fotók itt tekinthetők meg. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.20. - 10:18:27