Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Hibrid Kutatási hét a Corvinuson

2021-12-20 14:13:34

Több mint 30 előadással, beszélgetésekkel, workshopokkal és fórumokkal várjuk az egyetemi polgárokat, a Corvinus oktatóit, kutatóit és hallgatóit a januári Kutatási héten személyes jelenléttel és online térben is.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az 5 napos rendezvényen január 10-14. között ismét lehetőség nyílik a szakmai párbeszédre és a tudásmegosztásra: a Corvinus oktató-kutatói megismerhetik más intézetek, tanszékek, kutatóközpontok, illetve kutatók nemrég lezárult vagy éppen folyamatban lévő kutatásait, és ötleteket meríthetnek egymás eredményeiből, egyeztethetnek kutatási témákról és együttműködési lehetőségekről. 

Keszey Tamara kutatási rektorhelyettes „Együttműködés és kutatástámogatás” című programja nyitja a hetet: új rektorhelyettes bemutatkozását követően a résztvevők megvitathatják a kutatástámogatás lehetőségeit, fejlesztéseit.  

A Könyvtár szakértői nemcsak a legújabb kutatástámogatási szolgáltatást ismertetik, hanem más egyetemek tevékenységével összevetésben bemutatják a Corvinus Egyetem 2018-2021 közötti publikációs tevékenységét az InCites elemző platform adatai alapján, továbbá értesülhetünk az új adatkezeléssel kapcsolatos szolgáltatásokról. 

Napjaink fájóan aktuális témája, a Covid és annak a különböző területekre gyakorolt hatása is terítékre kerül, de nem maradhat ki az előadások sorából a versenyképesség kérdése sem. Az érdeklődők hallhatnak a design gondolkodás különféle aspektusairól, az akadémia szabadság helyzetéről Magyarországon és demokratikus döntéshozatali formákról. Megtudhatják azt is hogyan néz ki a deliberatív demokrácia az önkormányzati gyakorlatban.  

A Vezetéstudományi Intézet szervezésében Yvonne Benschop, a Radboud Egyetem professzora betekintést ad az interpretatív és kritikai menedzsment kutatásokba. A professzor számos cikket publikált olyan FT Top 50 folyóiratokban, mint például az Organization Studies vagy a Human Relations. Benschop professzor emellett az Organization című folyóirat főszerkesztőjeként is tevékenykedett, valamint jelenleg is Gender, Work and Organization folyóirat tanácsadó testületének kiemelt tagja. 

Mi a szerepe a tudománynak a társadalomban? Kíváncsi-e egyáltalán a szélesebb közvélemény a tudomány aktuális eredményeire? Milyen csatornákon tudják a kutatók eljuttatni felismeréseiket, üzeneteiket a közvélemény felé? Ilyen és ehhez hasonló a kérdésekre keresi a választ a terület szakértőivel a Kutatási Hét tudománykommunikációval foglalkozó panelbeszélgetése. 

További információ:  
Bordás – Tóth Éva, vezető kutatási szakértő, Kutatásmenedzsment Iroda 
btotheva@uni-corvinus.hu  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.06. - 07:14:07