Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Frissen megjelent kötetben olvashatók az első Corvinus Blogposztverseny győztes írásai

2022-06-08 12:01:58

Hogyan hat a mindennapjainkra az okostelefon-használat? Hogyan kapcsolódik egymáshoz a mesterséges és az emberi intelligencia?

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Ezek a frissen megjelent kötet központi kérdései, amely az első Corvinus Blogposztverseny győztes írásait fogalja magába. A kötet – akárcsak a verseny – a Self, Screen, Success címet kapta, reflektálva ember és technológia kapcsolatára. A kiadvány ezen a linken tölthető le az egyetemi könyvtár repozitóriumából. A kötetet Admilson da Veloso és Taxner Tünde szerkesztette.

Az öt nyertes íráson kívül a kötet prof. dr. Aczél Petra beszédét is tartalmazza, amivel a díjátadó alkalmat megnyitotta. A kommunikációkutató nem csak a jövő legfontosabb technológiai fejlesztéseivel érdemes foglalkozni: szerinte az egyre szofisztikáltabb és fejlettebb eszközökön túl a társadalmak jövőjét az emberi tudás és fejlődés lehetőségei formálják.

A blogversenyről

Az első Corvinus Blogposztversenyen Magyarországon tanuló egyetemi hallgatók fejthették ki a véleményüket rövid, angol nyelvű írásokban az újmédia és a technológia aktuális kérdéseiről. Az első alkalommal 2021/2022-es tanév őszi félévében megrendezett verseny szervezőja a Corvinus Kommunikáció és Szociológia Intézete, a Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék volt, dr. Veszelszki Ágnes tanszékvezető kezdeményezésére.

Összesen 24 különböző nemzetiségű egyetemi hallgató vett részt a versenyben, akik az adott félévben Magyarországon tanultak. A győztesek utalványt és publikációs lehetőségeket kaptak. Az öt legjobb írás a kötetben olvasható.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 02:02:00