Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Fenntarthatósággal foglalkozó nemzetközi projektekhez csatlakoznak hallgatók

2023-11-23 10:58:00

A Corvinus hallgatói is jelentkezhetnek a PRME Global Students (PGS) Leadership Teams és a LEAP Researchers programokba.

Budapesti Corvinus Egyetem

PRME Global Students (PGS) Leadership Teams 

A PGS egy olyan, fenntarthatóság iránt elkötelezett diákokat tömörítő globális közösség, amely több mint 300 ilyen orientációjú, profilú diákszervezetet kapcsol össze.  

A jelenlegi pályázati felhívás két kategóriában toboroz önkénteseket: 

  • PGS Regional Leaders (9 fő) 
  • PGS Taskforce Member (több hely, 5 különböző projekt csapatban) 

A Regional Leader pozíció 1 évre szól, az ezt elnyerő pályázók feladata, hogy összekapcsolják a PGS globális közösségét a saját régiójukhoz tartozó hallgatói szervezetekkel, koordinálják a minél szorosabb együttműködést, képviseljék azokat a különféle eseményeken, webinarokon. Munkájukhoz mind a PRME, mind a PRME regionális Chapter-ek segítséget nyújtanak. A pályázáshoz egy kérdőívet kell kitölteni, valamint egy legfeljebb 1 perces videós bemutatkozásra és egy önéletrajzra is szükség van. 

Határidő: 2023. december 7. 

További részletek a pályázati folyamatról 

A Taskforce Member pozíció 5 fő projekthez kapcsolódik: 

  • PGS Talks 
  • PGS Ambassador Program 
  • PGS Careers 
  • PGS Social Media 
  • PGS Newsletter 

Az egyes projekteket 2 koordinátor és 6 tag irányítja. A pályázathoz ugyanazokat a dokumentumokat kell kitölteni, mint az előző esetben, de itt a videós bemutatkozó anyag opcionális.  

Határidő: 2023. december 7. 

További részletek a pályázati folyamatról 

Az angol nyelv folyékony ismerete mindkét pozíciónak előfeltétele. 

LEAP Researchers 

A projekt a PRME és az Oikos International együttműködésével jött létre. Az Oikos International egy nemzetközi diákszervezet, amelynek középpontjában a közgazdasági és menedzsmentképzés áll. A világ 23 országában működnek. A LEAP program célközönsége mesterképzésben részt vevők, illetve Ph.D. hallgatók vagy posztdoktori kutatók, akik kutatásuk és/vagy oktatásuk során a fenntarthatósági kihívásokkal foglalkoznak, és erősen motiváltak a személyes és szakmai fejlődésre. A képzés ingyenes, és havonta 4-5 órás elfoglaltságot jelent, 2024 márciusától decemberéig. A végén a résztvevők egy oklevelet is kapnak arról, hogy elvégezték a képzést, és elsajátítottak számos kutatási és oktatásmódszertani ismeretet, összhangban a PRME és az i5 elveivel.  

Jelentkezési határidő: a jelentkezéshez előzetesen szükséges egy információs alkalmon részt venni, melyre több dátum is elérhető (további részletek itt). 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 10:16:45