Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ezért éri meg a diákszervezeteinkhez csatlakoznod

2023-11-15 12:34:00

Gyakran mondják, az egyetemi évek a legszebbek. Ilyenkor nemcsak egy érdekes előadásra vagy beadandóra gondolnak, hanem a kötelező tanórákon kívül gyűjtött tapasztalatokra és a közösségi programokon szerzett élményekre is. Ilyen élményekkel kecsegtet a diákszervezeti tagság.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Corvinuson csaknem 50 diákszervezet működik, melyek változatos témákkal foglalkoznak, ilyen a pénzügy, a diplomácia, a turizmus és a művészetek. Diákszervezeti tagként hasznos szakmai tapasztalatot szerezhettek érdeklődési területeteken, ami a munkaerőpiacon előnyötökre válhat majd. Kapcsolati hálótok építésében is segít egy diákszervezeti tagság a közös programoknak köszönhetően. Ha böngészni szeretnétek a különböző szervezetek között, itt megtehetitek. Ezek közül hármat most mi is bemutatunk nektek. 

ÖCSI – Öntevékeny Csoportok Irodája 

Az ÖCSI 1972-ben alakult, jelenleg közel 200 tagot számlál, mellyel a Corvinus egyik legrégebb óta fennálló és egyik legnépesebb diákszervezete. Gólyaként ők az első diákszervezet, akikkel kapcsolatba kerülhettek, hiszen a Közgáz Gólyatábor megszervezésével és lebonyolításával már a tanév kezdete előtt segítik az új hallgatókat beilleszkedni az egyetemi közösségbe, majd a Gólyabál megrendezésével egy, a megszokottnál elegánsabb buli élményét kínálják a műemlék jellegű E épületben. Ezen kívül több olyan kisebb programmal színesítik a gólyák első évét a Corvinuson, mint a 0. heti kocsmatúra, ahol a résztvevők együtt fedezhetik fel a legnépszerűbb kocsmákat az Egyetem környékén. Az első tanítási hét előtt a HÖK-kel és a Corvin Nights csapatával társulva Gólyanapot és Gólyabulit is szerveznek. Ezekkel a rendezvényekkel pedig számos lehetőséget biztosítanak az elsősöknek, hogy ismerkedjenek és emlékezetesen kezdjék meg egyetemi éveiket. 

HÖK – Hallgatói Önkormányzat 

A HÖK a hallgatók hivatalos érdekképviseleti szerveként van jelen a Corvinuson. Egyebek mellett tanulmányi ügyekkel és rendezvényszervezéssel foglalkoznak, valamint egyeztetnek az egyetem vezetőségével, segítik a külföldi hallgatókat és támogatják a hallgatói szervezeteket. Feladataikat nyolc különböző terület között osztják fel. Ide tartozik például a Hallgatói Szociális Bizottság is, ami a szociális ösztöndíjak elbírálásával foglalkozik, valamint az Oktatási Terület és a Rendezvényszervezési Terület is. Ők szervezik például a Sörpong Bajnokságot, a Corvinus Sporthetet és a Közgáz Évzáró Fesztivált is. Sok területet lefedő tevékenységükkel céljuk, hogy “szakmailag és közösségileg minőségi egyetemi életet” teremtsenek minden corvinusos hallgató számára. 

Studium Generale 

A Studium Generale a Corvinus hivatalos, ingyenesen igénybe vehető érettségi vizsga előkészítője. A program keretében 1970 óta segítik a középiskolásokat matematika, történelem és közgazdaságtan tárgyakból. A tagok szombatonként tartanak felkészítőket a résztvevőknek, valamint minden évben próbaérettségi feladatsorokat állítanak össze, melyeket az ország nyolc kiválasztott nagyvárosában írhatnak meg a jelentkező diákok. Ezen felül intenzív felkészítő tábort tartanak, ahol az érettségire való készülés mellett szórakoztató programokat szerveznek a gimnazistáknak. Közvetlenül az érettségiig fogják a végzős középiskolások kezét, hiszen egy háromnapos maraton keretében még egyszer utoljára átismétlik velük az adott tárgy követelményeit, valamint a hatályos felvételi rendszerben való eligazodásban és a pályaválasztásban is segítséget kínálnak a leendő egyetemi hallgatóknak. 

A cikket Sie Réka írta, és először a Közgazdász Onlineon jelent meg. Borítókép: bceocsi.com 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.21. - 11:24:09