Budapesti Corvinus Egyetem

Corvinus Kedvezmények

Többet kevesebbért

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem

Segíthetünk?

Segíthetünk?

Kérdésed van tanulmányi vagy egyetemi élettel kapcsolatban? Keress minket bizalommal Facebookon, e-mailben vagy akár személyesen az E.17-es irodában!

Kérdésed van tanulmányi vagy egyetemi élettel kapcsolatban? Keress minket bizalommal Facebookon, e-mailben vagy akár személyesen az E.17-es irodában!

Rendezvényeink

Diákszervezetek & szakkollégiumok

A Budapesti Corvinus Egyetem egyedülálló hallgatói szervezeti közösséggel rendelkezik! Hozd ki Te is a legtöbbet egyetemi éveidből és legyél Te is a közösség része!

Budapesti Corvinus Egyetem

Kattints és jelentkezz a Corvinus HÖK-be 2023 ősszel!

RÓLUNK​

Szervezetünk

Több mint érdekképviselet. Tudj meg mindent a szervezetről!

Hallgatói Önkormányzatként számos közéleti és tanulmányi kérdéskörrel foglalkozunk. Rendezvényeket szervezünk, felpezsdítjük a diákszervezeti és szakkollégiumi életet, integráljuk a nemzetközi hallgatókat, de legfőképpen képviseljük a hallgatói érdekeket.

Ezen tevékenységeket 10 területünk segítségével végezzük. Minden területnek más a fő profilja, közöttük mindenki megtalálhatja saját érdeklődési körét.

Több mint 100 tagunkkal az Egyetem egyik legnagyobb hallgatói szervezetének számítunk, így csatlakozó tagjaink egy páratlan közösséget és egy teljesen új baráti társaságot ismerhetnek meg. Ha szeretnél ízelítőt kapni szervezeti életünkből, látogass el rendezvényeinkre és pillants be a diákszervezeti folyosón található irodáinkba!

A Corvinus Hallgatói Önkormányzat a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak hivatalos érdekképviseleti szerve. A HÖK-ben az egyetemi élet számos részletével foglalkozunk: tanulmányi ügyekben segítünk, az egyetemvezetéssel egyeztetünk, nappali és esti rendezvényeket tartunk, segítjük a külföldi hallgatókat vagy éppen szervezzük a diákszervezeti-szakkollégiumi életet. Mindenhol ott vagyunk tehát, de a célunk állandó: szakmailag és közösségileg minőségi egyetemi élet biztosítása a Corvinus hallgatói számára, mely során az önállóság alapérték!

A HÖK több mint 100 taggal jelentős méretű hallgatói szervezet. A stratégiai vezetésért a 3 tagú Elnökség és a 10 tagú Vezetőség látja el, míg a mindennapi munka 8 különböző területen zajlik. Az érdekképviseletért felelős alelnök alatt az Oktatási Terület, a Diákszervezeti és Szakkollégiumi Terület, a Nemzetközi Terület és a Hallgatói Szociális Bizottság dolgozik. A menedzsmentért felelős alelnök alatt működik a Kommunikációs Terület, a Gazdasági Terület, a Rendezvényszervezési Terület és a HR Terület.

Amennyiben megismernél minket közelebbről is, keress minket online a Facebook és az Instagram oldalainkon, vagy az egyetemi honlapon belül. Személyesen is megtalálsz minket az E épület földszinti 17-es irodájában és számos rendezvényünkön.

A HÖK legfőbb döntéshozó testülete az Elnökség, amely a szervezet elnökéből és két alelnökéből áll. Az elnök személyéről kétévente, az alelnökökről évente közvetve dönthetnek a hallgatók a Küldöttgyűlés-választásokon.

2023 júniusában felállt új Elnökség tagjai Kovács Kristóf, Oltyán Kristóf és Schwemmer Martin. Legfőbb célkitűzéseik a hallgatói érdekképviseleti stratégia gyökeres átgondolása, a HÖK transzparens működésének erősítése és a belső demokratikus működés növelése.

A HÖK elnöke Kovács Kristóf, korábban a HÖK Diákszervezeti Területének vezetője és a Luca Pacioli Társaság BCE elnöke. Pénzügy-számvitel alapképzést végzett, jelenleg Számvitel mesterszakon tanul.

A HÖK menedzsmentért felelős alelnöke Oltyán Kristóf, aki szintén a HÖK Diákszervezeti Területének vezetője volt korábban. Végzős hallgató gazdálkodási és menedzsment alapszakon.

A HÖK érdekképviseleti alelnöke Schwemmer Martin. Korábban az Oktatási Terület területvezető-helyettese. A Rajk Szakkollégium tagja és végzős hallgató gazdálkodási és menedzsment alapszakon.

Az elnökségi tagok az egyetem legfontosabb döntési fórumának, a Szenátusnak a tagjai.

A Corvinus HÖK munkáját ellenőrző és az Elnökség tagjait megválasztó testület a 41 főből álló Küldöttgyűlés, amelyet a hallgatók kétévente választanak Moodle-szavazás útján. A Küldöttgyűlés demokratikus módon biztosítja a hallgatók beleszólását az egyetemi ügyekbe, melynek végrehajtásáért a Corvinus HÖK felelős.

HR Terület

Székesfehérvári Divízió

Oktatási Terület

Nemzetközi Terület

HSZB

Gazdasági Terület

Rendezvényszervezési Terület

Diákszervezeti Terület

Kommunikációs Terület

Közéleti Ösztöndíj Bíráló Bizottság

A közéleti ösztöndíjat akkor kaphatjátok meg ha valamilyen kiemelkedő teljesítménnyel képviselitek az egyetemet, ebbe tartozik a höközés, sport és tanulmányi versenyeken való részvétel, vagy bármilyen egyetemi eseményen való segédkezés. És a KBB ezeknek az ösztöndíjaknak az elbírálásával foglalkozik.

 

Diákszervezeti Ösztöndíj Bíráló Bizottság

A DBB egy egyetemi bizottság, aki hónapról hónapra bírálja diákszervezeti ösztöndíjat és felügyeli a szabályos működését.

Havonta átlagosan 250-300 kérvényt bírál el 10 M forint nagyságrendben.

A folyamat több részből áll, és a pontozásnál csak a legritkább esetekben szokta megváltoztatni a hallgatói szervezetek vezetőinek az ajánlását.

A diákszervezeti ösztöndíjra az ,,A” kategóriás szervezetek jogosultak.

A bizottságnak 4 tagja van, 3 HÖK-ös és egy 1 egyetemi delegált, de ez a bizottság teljesen független a HÖK-től jogi értelemben és mindenki aki a bizottságban feladatot lát el teljes felelősséggel tartozik a munkája iránt.

Az Alapszabály a Küldöttgyűlés és az egyetemi Szenátus által elfogadott dokumentum, amely meghatározza a Hallgatói Önkormányzat működési kereteit.

Alapszabály 

HALLGATÓI ÉLET

Rendezvényeink

Közgáz Évzáró Fesztivál

Corvinus Mester Gólyatábor

Corvinus Sörpong Bajnokság

Diákszervezeti Vezetőképző

Corvinus Sporthét

CorvinICE

Corvinus Gólyapart

Corvinus Tavaszi Bál

És még sok más…

Hallgatói szervezetek

Találd meg a közösséged!

A Corvinus egyedülálló módon hatalmas és sokszínű diákszervezeti-szakkollégiumi közösséggel rendelkezik. A vállalkozásépítéstől kezdve a turizmuson át a diplomáciáig mindenki megtalálhatja a szakmai érdeklődését a több mint 40 hallgatói szervezet egyikében. De ami legalább ennyire fontos: közösséget, szoros barátságokat szerezhetünk az egyetemi éveinkre, és azokon túlmutatóan is!

A Hallgatói Önkormányzat elkötelezett támogatja az egyetem hallgatói szervezeteinek. A félévente lefolytatott akkreditációs eljárás mellett többek között ösztöndíjjal és extra eseményekkel támogatjuk a diákszervezeteket és a szakkollégiumokat. Ezenfelül közös fórumokat is tartunk, ahol bevonjuk őket a nagy érdekképviseleti kérdések és az egyetem jövőjének megvitatásába!

HÖK Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és a legfontosabb információkat egyenesen postafiókodba küldjük!

Kollégiumok

A 2022/23-AS TANÉVRE VONATKOZÓ KOLLÉGIUMI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ITT ÉRHETŐ EL.

A Corvinus három kollégiuma megközelítőleg 1100 fő részére tud férőhelyet biztosítani, 2, 3, esetenként 4 és 5 ágyas szobákban. A kollégiumi férőhelyek feltöltése felvételi eljárás keretében történik, bővebben a Kollégiumi felvételi eljárás rendjének részleteiről az aktuális pályázati kiíráson keresztül, valamint a Hallgatói Követelményrendszer 4. része, azaz a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat vonatkozó melléklete alapján nyújtunk tájékoztatást. A HTJSZ hatodik mellékletében a kollégiumi díjakról, míg a hetedik mellékletben a kollégiumi felvételi eljárásrendről tájékozódhattok.

Tarkaréti Kollégium

A 400 fős kollégium Budapest X. kerületének zöldövezetében található, 15 percre a kettes metró végállomásától (Örs Vezér tér). Ebben a kollégiumban kezdik meg kollégiumi életútjukat az Egyetem elsőéves hallgatói. A kollégisták öt szinten, háromágyas szobákban kapnak elhelyezést, melyekhez előszoba, hideg-melegvizes mosdó, gardróbszekrény és hűtő is tartozik.

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem

Kinizsi Kollégium

A 400 fős Kinizsi Kollégium az Egyetem C épületének szomszédságában helyezkedik el. Nagyrészt kétágyas szobákban biztosít elhelyezést a két darab hétemeletes kollégiumi szárnyában. A szórakozási lehetőségről, a kollégium alagsorában működő Africafe club, büfé és szórakozóhely gondoskodik.

Földes Ferenc Kollégium

A közel 300 fős Földes Ferenc Kollégium az Egyetem főépületétől 10 perces sétatávolságra található a Ráday utcában, amely miatt a hallgatók gyakran “Ráday Kollégiumként” hivatkoznak rá. A hatemeletes épületben 2, 3 illetve 4 ágyas szobák találhatóak. A szobákat zömében úgy alakították ki, hogy két szobának van egy közös vizes blokkja (mosdó, zuhanyzó, WC).

Budapesti Corvinus Egyetem

Átlagkalkulátor

???

Tanulmányi átlag

Az állami támogatáshoz és a Corvinus ösztöndíj kritériumának számításához használjuk. A teljesített tantárgyak jegyeit kell összeszorozni a kreditértékükkel, majd leosztani az összes teljesített kredittel.

Ösztöndíj átlag

Az Erasmus+ pontszám, az MNB Kiválósági Ösztöndíj és a Tanulmányi ösztöndíj kiszámításához használjuk. Emellett kritériumszint megállapításához használatos a Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj és a Corvinus kiválósági ösztöndíjnál. Számítása megegyezik a tanulmányi átlaggal, azzal a kivétellel, hogy 1,2-es súlyozással kell kezelni a kötelező és kötelezően választható tantárgyakat.

Corvinus ösztöndíj

A képzési díj összegét téríti meg, melyre a bekerülést évente vizsgálják felül. Számításához a teljesített tantárgyak jegyeit kell összeszorozni a kreditértékükkel, majd leosztani az összes teljesített kredittel, de legalább 60-nal.

CORVINUS KEDVEZMÉNYEK

Hello, kedvezmények.

Töltsd le az appot és próbáld ki az exkluzív ajánlatokat!

Budapesti Corvinus Egyetem

A Corvinus Kedvezmények Program a 21. század igényeihez igazodva, digitális formában hozza el kifejezetten a corvinusos hallgatók és dolgozók számára elérhető kedvezményes lehetőségeket. A MyCorvinus alkalmazásba integrált funkció részeként. a campusokra érkező hallgatók felfedezhetik a város pezsgését a Partnereink ajánlatai segítségével.

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem

Az alkalmazásban kedvezmények 3 típusával találkozhattok. A fix áras és százalékos kedvezményekkel egy adott összegért, vagy egy bizonyos szintű kedvezménnyel vásárolhattok.

Emellett a speciális kategóriában egészen kreatív ajánlatokkal is találkozhattok.

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem

Az profilok segítségével lehetőséged nyílik jobban megismerni Partnereinket. Elolvashatod bemutatkozásukat, emellett pedig megnézheted weboldalukat és közösségi médiás felületeiket is.

Az profilok segítségével lehetőséged nyílik jobban megismerni Partnereinket. Elolvashatod bemutatkozásukat, emellett pedig megnézheted weboldalukat és közösségi médiás felületeiket is.

Budapesti Corvinus Egyetem

Hogyan lehetek Corvinus kedvezmények partner?

???

© 2023 Corvinus HÖK – Minden jog fenntartva.

X
GEN.:2024.03.29. - 13:49:56