Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Elmélet és gyakorlat egyszerre – Ezek a Corvinus legújabb szakirányú továbbképzései

2022-06-30 14:24:27

A legújabb piaci trendekhez igazodva újultak meg a Corvinus szakirányú továbbképzései. Azok a hallgatók, akik július 15-ig jelentkeznek a képzések valamelyikére, kedvezményesen kezdhetik meg tanulmányaikat.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Írta: Weller-Petrás Hanna

Az eredeti cikk a Közgazdász Online hallgatói blogon érhető el.

A Budapesti Corvinus Egyetem a legújabb trendekhez igazította szakirányú továbbképzéseit. A skála széles: szeptembertől tizennyolc képzés közül választhatnak a hallgatók. Dr. Fehér Péter szakirányú továbbképzésekért felelős dékán elmondta, hogy a vállalati igényeknek megfelelően megújítanak, kivezetnek, illetve elindítanak új programokat.

A szeptembertől meghirdetett képzések egyike az adatvezérelt ellátásilánc-menedzsment program. A képzés innovatív, a hétköznapokban is érzékelhető jelenséggel foglalkozik. A globális ellátási láncok megszakadtak a koronavírus-járvány idején, és az orosz-ukrán háború is negatív hatással van a gazdasági folyamatokra. Akik erre a képzésre jelentkeznek, azok szisztematikusan vizsgálhatják ennek a problémának a részeit, és konkrét adatok elemzésével kereshetik az ellátásbiztonság javításának lehetőségeit.

„A kétéves fővállalkozói projektmenedzsment szakot alapjaitól gondoltuk újra, és egyéves szakirányú továbbképzésként tettük elérhetővé. Az újraépítésben segítségünkre volt egy módszertani és egy iparági partner, így született meg a nagyberuházási projektmenedzsment képzés a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel és az Óbuda Grouppal együttműködésben”

– mondta Dr. Fehér Péter. Ezt továbbá azzal egészítette ki, hogy mindkét szervezet hatalmas tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, így az együttműködésnek köszönhetően a hallgatók első kézből sajátíthatják el a komplex projektek levezetésének képességét.

lr_img_8369.jpg

A mérnök-, orvos-, jogász- és gyógyszerész-közgazdász szakirányú továbbképzéseket azok számára hirdette meg a Corvinus, akik habár nem rendelkeznek üzleti ismeretekkel, ezekre egyre nagyobb szükségük lenne a mindennapos munkavégzésük során. Mivel egy nagyon régi programról van szó, a folyamatos megújulás kiemelten fontos. Így ebben az évben teljesen újragondolták a képzést, ehhez korábbi hallgatók és munkaadók visszajelzéseit vették alapul. A hallgatók minden olyan ismeretet elsajátíthatnak, amelyre szükségük van az üzleti szférában, így a tantárgyak között szerepel például a pénzügy és számvitel, a marketing és az informatika is.

„Valamennyi képzésünk esetén a legfontosabb célkitűzés, hogy átadjuk a szisztematikus elemzés képességét. Azt szeretnénk, hogy a hallgatóink képesek legyenek átlátni és válaszolni a legújabb technológiai, illetve társadalmi jelenségekre.”

– hangsúlyozta a dékán, hozzátéve, hogy a szakfejlesztő csapatot oktatók, volt hallgatók és a vállalati szektorból érkező gyakorló szakemberek közösen alkotják, akik tapasztalataikra – és olykor kudarcaikra – építenek, továbbá olyan innovatív területeket kutatnak és elemeznek, amelyek még nem épültek be a vállalati kultúrába. Mindezzel céljuk az, hogy korszerű ismereteket és képességeket adjanak át, illetve felkészítsék a hallgatókat arra, hogy a folyamatosan változó környezeti tényezőkre időben tudjanak reagálni.

Mivel a hallgatók legnagyobb része munkavállaló, így a képzés egyik legnagyobb hozzáadott értéke, hogy a gyakorló szakemberek megosztják egymással pozitív, illetve negatív tapasztalataikat. A szakirányú továbbképzések esetén lehetőség van arra, hogy a hallgató már akár másnap kipróbálja a tanultakat a gyakorlatban, és tesztelje éles helyzetben.

lr_img_0259.jpg

Szakirányú továbbképzésre csak az nyerhet felvételt, aki rendelkezik legalább alapszakos diplomával. A jelentkezéshez szükséges az önéletrajz beküldése, valamint a legtöbb esetben motivációs beszélgetésre is sor kerül. A felvételnél számít a munkatapasztalat, de ez szakonként eltérő, így erről érdemes a honlapon tájékozódni. Aki bizonytalan, hogy melyik képzés lenne számára a megfelelő, az kérheti a szakért felelős oktató segítségét. Valamennyi képzés költségtérítéses, azonban aki július 15-éig benyújtja a jelentkezését, kedvezményt kap a képzés árából. Alumni tagoknak, valamint egy vállalaton belül csoportosan jelentkezők számára is kedvezményesen vehető igénybe valamennyi képzés. A július 15-i határidő után is várják a jelentkezőket, akik a felvételi beszélgetés után visszajelzést kapnak. Ezt hagyományosan a beiratkozás követi, majd elindul az oktatás.

A szakirányú továbbképzések listája és leírása megtalálható az egyetem honlapján.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.18. - 22:12:51