Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinusos csapat nyerte a hazai Danube Cup versenyt

2022-05-09 12:06:55

Április 29-én rendezték meg a Danube Cup hallgatói vállalkozásindítási verseny hazai döntőjét a BME Q épületében, melynek tétje a május végi nemzetközi fináléba való bejutás volt.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A teltházas hazai előválogatón két corvinusos és két BME-s csapat állhatott a dobogóra, így ők utazhatnak Bécsbe, ahol először egy nemzetközi elődöntőn kell helyt állniuk május 12-én. Innen egyetemenként egy-egy csapat jut tovább és szállhatnak ringbe a Danube Cup trófeáért. 

A haza előválogató zsűrije: Horgos Lénárd (elnök), Absolvo Consulting Kft.; Mike Rabinowitz, Citibank Senior VP; Dehelán Gábor, Startup Business Launchpad; Marosi Bence, DynamO Pricing CEO; Ditrich Péter, HiVentures befektetési igazgató.  

Eredmények: 

  • 1. hely: Charitask (Corvinus) 
  • 2. hely megosztva: TrivadorEDU (BME) és Lumen (BME) 
  • 3. hely: DES (Corvinus) 

Charitask 

A Charitask célja átláthatóvá és hatékonyabbá tenni az önkéntes eseményeket, beleértve az akciók szervezését és az emberek rekrutálását. A cél egy platform léteerhozása, ahol megtalálhatóak az önkéntesek és a szervezetek is. A csapat a Budapesti Corvinus Egyetem színeiben szállt versenybe, de a tagok különböző egyetemeken tanulnak Európa-szerte. 2021 decemberében a Charitask csapat részt vett a szintén a Corvinuson futó Innofest rendezvényen, amelynek célja a vállalkozásindítás ösztönzése volt. Meg is nyerték az Innofest döntőjét, és így meghívást kaptak a Danube Cup előválogatóba. Nagy örömünkre a csapat a december óta eltelt időszakban rengeteg munkát beletett a vállalkozási ötletük fejlesztésébe, és így valóban profi pitchet láthattak tőlük a nézők a pénteki versenyen.  

DES 

A DES (Smart home Distributed Energy System) célja okosotthonokban már elérhető technológia kombinálása új moduloukkal, hogy csökkenthetővé váljon az ingatlanok energiafelhasználása és annak költségei. A DES által fejlesztett puffertartályok és HMV tartályok, valamint a mennyezeti hűtés együttesen 1000 l víz tárolására alkalmas, továbbá képesek hideg és meleg víz formájában energiát tárolni akár 12 órán keresztül. Emellett a DES lehetővé teszi az ingatlanoknak, hogy közösen méretgazdaságos áron szerezzenek be energiát.  

A döntőt a WU Bécs Entrepreneurship Avenue és a ViennaUp! fesztivál keretein belül tartják. A csapatok utazás- és szállásköltségét a Danube Cup projekt viseli. 

Kövesd a Danube Cupot a közösségi médiában: 

Dream it. Want it. Build it.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 11:42:47