Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinus Green: a munkavállalók közel fele csatlakozott a műanyagpalackok száműzéséhez

2022-11-02 09:01:49

Még jelezhetik részvételi szándékukat az eddig nem csatlakozó szervezeti egységek vezetői.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

23 szervezeti egység, vagyis a munkavállalók 49,8 százaléka már csatlakozott a műanyagpalackok száműzését célzó projekthez. Ezzel párhuzamosan elérhetővé váltak a szervezeti konyhákban és az épületek több pontján azok a víztisztító berendezések, melyekkel jó minőségű ivóvizet tölthetünk palackos víz vásárlása helyett.

Évente hozzávetőlegesen ötvenezer palack műanyagszemét keletkezik a Corvinuson, kizárólag a műanyag vizespalackok miatt. Az Egyetem ezt a számot szeretné csökkenteni azzal, hogy az épületekben víztisztító berendezéseket helyezett el. Az intézkedéstől az éves hulladéktermelés 1500 kilogrammos csökkenését várja az Egyetem, ami ráadásul egymilliós megtakarítást is jelenthet. Erről és a közösség bevonásáról Domahidi Ákos kancellár beszélt egy korábbi interjúban.

A Corvinus Green programhoz csatlakozó szervezeti egységek önkéntes alapon vállalhatják, hogy nem rendelnek palackos, ballonos vizet és műanyagpoharakat, cserébe az egyetem megfelelő mennyiségben üvegpoharakat és kancsókat biztosít számukra. A szándékot a szervezeti egység vezetője továbbra is jelezheti a számára megküldött kérdőíven keresztül.

Köszönjük szépen a csatlakozott szervezeti egységeknek a vállalásukat!

A Corvinus fenntarthatóságáról korábban a munkavállalókat is megkérdezték. A Corvinus Green projekthez kapcsolódó kérdőívben olyan ötleteket osztottak meg a kitöltők, mint a nyomtatás csökkentése, a színesebb biodiverzitás a campuson, a szelektív hulladékgyűjtés, valamint az energiatakarékosság érdekében a víz-, villany- és klímatechnika hatékonyságának optimalizálása. Az ötleteket a Corvinus fokozatosan szeretné beépíteni a működésébe, ennek első állomása a víztisztító berendezések beszerelése is.

A Budapesti Corvinus Egyetem elkötelezett a közösségi fenntarthatósági tevékenységek támogatása és a fenntarthatóbb működés iránt, a számottevő változás eléréséhez ugyanis közös cselekvésre van szükség.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 00:21:41