Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet
Vissza a főoldalra

5+1 érv, miért a legjobb választás a Corvinus

2023-10-26 14:30:00

Összegyűjtöttük, miért érdemes 2024-ben a Corvinusra jelentkezni.

Budapesti Corvinus Egyetem

Ha a tanulmányaidat 2024 őszén kezded meg a Corvinuson, az alábbiakra számíthatsz: 

1. az állami ösztöndíjnál kedvezőbb feltételekkel, térítésmentesen tanulhatsz 

2. megújult, széles körű tudást biztosító alapszakok és egy év alatt elvégezhető mesterszakok 

3. 7 szakkollégiumunkban és több mint 30 diákszervezetünkben életre szóló barátságok és kapcsolatok várnak 

4. a nemzetközi tudást és tapasztalatot világszerte több mint 250 partnerintézményünkben vagy angol nyelvű képzéseinken is megszerezheted 

5. egy egészen újszerű tanulási élményt kínáló közösségi helyen tanulhatsz a Corvinus Gellért Campuson 

+1. ha corvinusos vagy, könnyebben juthatsz be mesterszakjainkra 

Érdekel a Corvinus?  

Akár idén, akár később jelentkezel, ott a helyed a nyílt napjainkon! 

  • Alap- vagy osztatlan szakos nyílt napunk 
  1. december 1. 8:30-15:00 (kapunyitás: 8:00) – Regisztráció
  • Mesterszakos nyílt napunk 
  1. november 30. 14:00-18:30 – Regisztráció

 

1. Corvinus Ösztöndíj 

A Corvinus Ösztöndíjnak köszönhetően a 2023 őszén az alapszakjainkon kezdők 70%-a, a mesterszakokon kezdőknek pedig több mint 90%-a tanul nálunk térítésmentesen. Ráadásul akkor, ha a Corvinuson tanulsz, megmaradnak az államilag támogatott féléveid is. Ugyanakkor nálunk nem vonatkozik rád a végzés utáni röghöz kötés, azaz tanulmányaidat követően bárhol és bármeddig dolgozhatsz a világban, megkötések nélkül. 

2. Megújuló szakok 

Tíz alap- és osztatlan, illetve huszonegy mesterszakos képzés indul 2024 őszén a Corvinuson. Több alap- és mesterszakos képzésünk is megújult az elmúlt években, amire a piaci igények és a trendek változása miatt volt szükség. A megújítás bennünket igazolt, hiszen rendkívül népszerűnek bizonyultak az olyan új képzéseink, mint a Filozófia, politika és gazdaság (az angol rövidítése alapján PPE), az Üzleti adattudományelemzés (Data Science in Business) alap- vagy épp a Politikai gazdaságtan mesterképzés. 

Négy szakunkon pedig akár már egy tanév alatt is mesterdiplomát szerezhetsz a szokásos két év helyett: a Haladó ellátásilánc-menedzsment, a Közösségi kormányzás, a Marketingstratégia és innováció, valamint a Nemzetközi számvitel és könyvvizsgálat szakokra jelentkezhetsz idén. 

3. Pezsgő diákélet 

A Corvinuson nagy hagyománya van a szakkollégiumoknak és a diákszervezeti életnek. A tanulás mellett nemcsak hasznosan, hanem barátok közt töltheted el a szabadidődet. Hét szakkollégiumunkban és több mint 30 diákszervezetünkben életre szóló kapcsolatok, barátságok várnak.  

4. Nemzetközi lehetőségek itthon és külföldön 

Egy külföldön eltöltött szemeszter a legemlékezetesebb egyetemi élmények közé tartozik: csere- és kettősdiploma-programjainknak köszönhetően nyelveket tanulhatsz, kulturális és szakmai tapasztalatot szerezhetsz, kapcsolatokat, valamint barátságokat köthetsz 5 kontinensen található több mint 250 partneregyetemünk valamelyikén. 

Azonban nemcsak külföldön, hanem itthon is tanulhatsz nemzetközi környezetben, hiszen mesterképzésen a szakok több mint 80%-át angol nyelven tartjuk, egyre több nemzetközileg is elismert oktatónk dolgozik az egyetemen, valamint csaknem 2000 külföldi hallgató tanul a Corvinuson, akik biztosítják a nemzetközi közeget.  

5. A jövő campusa, a Corvinus Gellért Campus 

2024 év elején vehetik használatba hallgatóink a Ménesi úton épülő új campusunkat, a Corvinus Gellért Campust, ahol innovatív és inspiráló terekből álló, közösségi fókuszú terekben lehet tanulni a Budapestre nyíló fantasztikus kilátás mellett vagy épp majd a folyamatosan szépülő parkban.    

+1 Corvinusosként előnyben vagy 

Mesterképzéseinken garanciát jelent a magas szintű tudásra, ha az alapszakot nálunk végezted. A pontos szabályok novembertől lesznek elérhetőek, de ahogyan eddig is, bizonyos minősítés felett garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed nálunk.  

Fontos: A 2024-ben felvételizőkre új érettségi követelmények várnak, amelyeket itt gyűjtöttünk össze. A 2024-es felvételi kiadványunkat pedig itt tudod elolvasni. 

Maradtak kérdéseid? Gyere el nyílt napjainkra! 

Az alap- és osztatlan szakos nyílt napra itt tudsz regisztrálni. 

A mesterszakos nyílt napunkra itt regisztrálj. 

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.11.29. - 12:00:57