Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Alapszakasz győztes lett a férfi kosárlabda csapatunk a nyugati csoportban

2023-04-11 09:31:44

A mérkőzés drámai végjátékot hozott.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A legtöbb izgalmat a nyugati csoport csúcsrangadója hozta. A záró szakaszra fordulva még 21 ponttal az addig egyértelmű fölényben játszó Mosonmagyaróvár vezetett, a Közgáz azonban egy szédületes hajrával és a dudaszó pillanatában dobott félpályás triplával megfordította a találkozót. 

Közgáz SC és DSK – Mosonmagyaróvár UNI Győr 96-95 (22-32, 24-28, 19-26, 31-9) 

Közgáz SC és DSK: Jenei 12, Csík 20, Pfandler 10, Galambos 8/6, Bartha 10. Csere: Papp D 6/6, Úr 16, Csepregi 6, Limpek 4, Grilli 4. edző: Vladár Csaba 

A mérkőzés utolsó percének történései: 

A hazaiak elrontott akciójuk után azonnal faultoltak, 4 másodperccel a vége előtt az addig jól és hasznosan játszó Hágen kihagyta a büntetőit, a labda Pfandler Bencéhez került, aki két leütés után a kezdőkörből a dudaszót megelőző pillanatban egy kétkezes mellső átadásra hajazó mozdulattal kosárra dobta a labdát, amely a palánkról a Mosonmagyaróvár kosarába hullott, ezzel a Közgáz megfordította a találkozót. 

A ritka találat után hihetetlen jelenetek játszódtak le: előbb a Közgáz cserejátékosai, majd a lelátóról a pályára betóduló hazai szurkolók is a nyerő találat szerzőjének a nyakába borultak, hogy végül onnan “kiszabadulva” még egy büszke édesanya ölelésében is részesüljön egy olyan mérkőzés után, amely remek hírverése volt az egyetemi bajnokságnak. 

A folytatásban a keleti csoport 4. helyezettjével fogunk játszani a négyes döntőbe jutásért. Ellenfelünk a jövő hét keddi ELTE-BME mérkőzés győztese lesz. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 21:04:59