Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A KSH kutatószobáját is használhatják a Corvinus munkatársai

2023-12-04 14:45:00

Bővült az együttműködési lehetőség a KRTK-val, a KSH-KRTK Kutatószobát is használhatják a kollégák.

Budapesti Corvinus Egyetem

2021-ben indult a Corvinus és a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (KRTK) együttműködése, mely most a KSH-KRTK Kutatószoba igénybevételének lehetőségével bővült. Ennek alapvető feltétele, hogy a kutatásban a Corvinus kutatója KRTK-s kutatóval kollaborálva indítson projektet. Az érdeklődők további részleteket (rendelkezésre álló adatállományok, tudnivalók, futó projektek) kapcsán az alábbi linken találnak. Projektindításra vonatkozó igényüket a kutatoszoba@krtk.hu e-mailcímen jelezhetik a KRTK Adatbankja felé. 

Az eredeti együttműködésben a KRTK Adatbank infrastruktúráján és adatain alapuló kutatás lehetőségéhez jutott hozzá a Corvinus közössége. Az Adatbank az általa felhalmozott adatvagyont gondozza, tisztítja, harmonizálja és teszi hozzáférhetővé a szabályzataiban és bilaterális szerződésekben rögzített módon partnerei számára. Az adatbázisok tartalmáról és az adatbázisokhoz történő hozzáférés módjáról a Könyvtár honlapján kapnak részletes információt a kollégák. 

Egyetemi Könyvtár 

A kutatószobáról:

2018. február 1-jén a KRTK székhelyén megnyílt Magyarország első, a KSH telephelyén kívül működő Kutatószobája. A kutatók teljes körű, egyéni és vállalati adatokat tartalmazó, egymással is összekapcsolható, 1970-ig visszanyúló adatállományokat használhatnak távoli ellenőrzés mellett. Az adatokat a KSH biztosítja, a programok a KRTK tulajdonában lévő, a KSH főépületében elhelyezett szervereken futnak.

A Kutatószoba nagy előrelépést jelent azon az úton, melyen a modern társadalomtudományi kutatás halad. A KSH-val közösen kialakított rendszer nem csak a régióban egyedülálló, hanem világviszonylatban is az élenjárók közé tartozik a technikai felszereltség, a kutatható adatvagyon és a hozzáférési feltételek szempontjából. 

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 07:18:11