Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinuson járt az AACSB régiós vezetője

2023-04-06 10:48:43

Ron Tuninga, az AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) EMEA-régió új ügyvezető igazgatója a Corvinusra látogatott, és találkozott az egyetem vezetőivel.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Corvinus tavaly nyerte el, Magyarországon elsőként az AACSB-akkreditációt (AACSB Business Accreditation). Az 1916-ban alapított AACSB a legrégebb óta működő nemzetközi akkreditációs testület a gazdaságtudományi felsőoktatásban és egyben a gazdaságtudományi hallgatók, oktatók és vállalkozások legnagyobb globális közössége. 

Ron Tuninga, az AACSB európai, közel-keleti és afrikai régiójának nemrégiben kinevezett alelnöke és ügyvezető igazgatója, valamint az AACSB amszterdami irodájának munkatársa, Natalia Ilina akkreditációs és tagszervezési menedzser április 4-én informális látogatást tett a Corvinuson.  

Ron Tuninga nagy tapasztalattal rendelkezik a felsőoktatás vezetőjeként, vezetői pozíciókat töltött be Európa különböző rangos egyetemein, legutóbb a Wittenborg Egyetem alelnökeként, de korábban a londoni Kingston Egyetem, a koppenhágai AVT Business School és a Maastricht School of Management dékánjaként is dolgozott. Tavaly nevezték ki az AACSB ügyvezető igazgatójává, és megújult lendülettel kezdte meg az AACSB EMEA régió munkájának koordinálását. 

A vendégek gyümölcsöző megbeszélést folytattak a Corvinus elnökével, rektorával és kancellárjával, Fehér Péter nemzetközi kapcsolatokért és akkreditációért felelős alelnökkel, valamint Szántó Zoltánnal, a CIAS dékánjával, korábbi nemzetközi kapcsolatokért és akkreditációért felelős alelnökkel. A Corvinus vezetőinek lehetőségük volt bemutatni a Corvinus legújabb fejlesztéseit, mint például az új Ménesi campus építését, valamint a Center for Collective Learning létrehozását.  

A megbeszélés során az AACSB munkatársai hasznos javaslatokat adtak arra vonatkozóan, hogyan lehet a legtöbbet kihozni az akkreditációval járó előnyökből, beleértve a partnerintézményekkel való kapcsolatépítési lehetőségeket és a nemzetközi kollégák bevonásának lehetőségeit a Corvinuson folyó projektekbe. A Corvinus rangos AACSB akkreditációjával együtt járó lehetőségek nagyban segíthetik az egyetemet küldetésének teljesítésében és abban, hogy ne csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten még láthatóbbá váljon.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.02. - 09:46:25