Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Magyarországon elsőként szerzett AACSB-akkreditációt a Corvinus

2022-07-20 08:58:40

Július 19-én a Budapesti Corvinus Egyetem megszerezte az egyik legrangosabb nemzetközi felsőoktatási szervezet minősítését, az AACSB-akkreditációt.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A világ gazdaságtudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményeinek csak kevesebb mint 6%-a rendelkezik ilyen akkreditációval.

Corvinus Épület

Az AACSB International (Association to Advance Collegiate Schools of Business) 2022. július 19-én bejelentette, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem elnyerte az AACSB-akkreditációt (AACSB Business Accreditation). Magyarországon, ezzel a Corvinus lett az első AACSB által akkreditált intézmény. Az 1916-ban alapított AACSB a legrégebb óta működő nemzetközi akkreditációs testület a gazdaságtudományi felsőoktatásban és egyben a gazdaságtudományi hallgatók, oktatók és vállalkozások legnagyobb globális közössége.

“Az AACSB-akkreditáció olyan intézményeket ismer el, amelyek minden területen bizonyították kiválóságukat: az oktatás és kutatás terén, a képzések fejlesztésén és a hallgatók tanulási eredményein keresztül” – mondta Stephanie M. Bryant, az AACSB ügyvezető alelnöke és akkreditációs vezetője. “Gratulálunk a Budapesti Corvinus Egyetemnek és Szántó Zoltán dékán úrnak az akkreditáció megszerzéséhez, és dicséret illeti az egész közösséget – beleértve az Egyetem vezetőségét, az oktatókat, a munkatársakat – ennek a rangos elismerésnek a kivívásában játszott szerepükért.”

„Az AACSB-akkreditáció megszerzése kiemelten fontos mérföldkő a Corvinus küldetésének és stratégiájának megvalósításában. Az Egyetem átfogó megújulási programot indított 2019-ben, és eddig ez az egyik legjelentősebb visszajelzés arról, hogy jó úton járunk a legmagasabb nemzetközi sztenderdek felé vezető úton a gazdaságtudományi oktatás és kutatás terén” – emelte ki Szántó Zoltán.

A legmagasabb minőségi követelmények szinonimájaként az AACSB akkreditáció világszerte új megközelítéseket inspirál a gazdaságtudományi oktatásban. Ennek megfelelően a világ gazdaságtudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményeinek csak kevesebb mint 6%-a rendelkezik ilyen akkreditációval. A július 19-i akkreditációs döntéseket követően összesen 59 országban 954 olyan intézmény van, amely AACSB Business-akkreditációt szerzett. 192 intézmény pedig a számviteli képzéseknek járó kiegészítő AACSB-akkreditációval is rendelkezik.

Az AACSB-akkreditáció megköveteli a folyamatos fejlődést, és segít az intézményeknek abban, hogy küldetésük megvalósítására, innovációra és tevékenységeik hatásának elmélyítésére tudjanak összpontosítani. Az AACSB-akkreditált intézmények az akkreditációs folyamat részeként sikeresen esnek át egy szigorú minősítésen, amelyet a gazdaságtudományi felsőoktatás nemzetközi közösségének tapasztalt szakértői folytattak le. Ennek során nyer bizonyosságot, hogy az akkreditált intézmények rendelkeznek azokkal az erőforrásokkal, felhatalmazással és elköteleződéssel, amelyekkel elsőrendű és jövőorientált üzleti képzést tudnak biztosítani a hallgatóknak.

“A Budapesti Corvinus Egyetem akkreditáció iránti elszántsága hűen tükrözi az intézmény elköteleződését – nem csak a hallgatóik, az alumniközösség és a tágabb üzleti szféra irányába, hanem az egész felsőoktatás felé” – mondta Stephanie M. Bryant. “A jelen hallgatói lesznek a jövő gazdasági vezetői, ezért a Corvinus felvétele az AACSB-akkreditált intézmények közé olyan esemény, amely tartós pozitív hatást hoz, nem csak lokálisan, hanem nemzetközi szinten is.”

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 12:45:01