Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A kormány kifizeti az erasmusos és horizontos támogatásokat, ha nincs megállapodás

2023-01-12 13:38:57

Ha nem vezetnek eredményre az Erasmus-ösztöndíjjal kapcsolatos tárgyalások az Európai Unióval, akkor a kormány kifizeti az ösztöndíjak költségét. Az egyetem korábban jelezte: szükség esetén szintén vállalja a költségek finanszírozását.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón közölte: a kormány a szerdai ülésén arról döntött, hogy a jövő évi Erasmus-költségeket kifizeti, ha nem lenne megoldás az Erasmus-támogatások felfüggesztése körüli ügyben, és bírósághoz is fordul, ha szükséges. Hozzátette: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter újra egyeztetni fog a témában az unióval. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, ha kell, a Horizont Európa-támogatásokat is kifizeti az unió helyett. Ennek részleteit később tisztázzák. 

A kormány lépésének köszönhetően az egyetem hallgatói, oktatói számára már többszörösen biztosított a részvétel az uniós rendszerű mobilitási és kutatási programokban. Az egyetem korábban már tájékoztatást adott arról, hogy szükség esetén szintén kifizeti az erasmusos ösztöndíjakkal kapcsolatos költségeket a 2024/25-ös tanévben (a 2023/24-es tanévet nem érinti az uniós döntés). Az erasmusos ösztöndíjakat koordináló Tempus Közalapítvány közlése alapján a döntés a Magyarországra érkező külföldi egyetemi hallgatók Erasmus+ ösztöndíját sem érinti. 

A Corvinus jó úton halad a nemzetköziesítésben, egyike a legtöbb erasmusos hallgatót külföldre küldő egyetemeknek, évről évre egyre nő a külföldről érkező diákjainak száma, és képzéseinek zöme angolul is elérhető. A Corvinust választó hallgatók úgy válhatnak aktív részesévé az egyetem széles, több mint 250 partneregyetemet felölelő élő nemzetközi kapcsolatrendszerének, hogy eközben itthon végezhetik tanulmányaik egy részét, és profitálnak mind a hazai, mind a külföldi felsőoktatási képzési előnyökből.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 12:39:21