Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus Science Shop is ott lesz a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági konferencián

2023-09-25 14:51:00

Közösségi partnerekkel és regeneratív életmódot támogató játékkal is készül a Science Shop a Planet Budapest 2023 konferenciára.

“Közösségi partnerekkel az egyetemi oktatásban a fenntarthatóságért” címmel vesz részt a Planet 2023 konferencián a Corvinus Science Shop. A Planet Budapest Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira, áll a konferencia honlapján. 

Az eseményre a Science Shop egy workshoppal készül, melynek központi eleme az egyetemi tanulmányokkal a fenntarthatóságért témakör lesz. Azt a kérdést járják körbe, hogyan teremthetünk a tanulás során pozitív társadalmi és ökológia hatást. 

Időpont: 2023. szeptember 29. péntek, 11:00-12:30 

Helyszín: Hungexpo, A pavilon, Section Room 

A program: 

Előadás és műhelymunka arról, hogy: 

  • Miért jó egyetemistaként közösségi partnerrel – nonprofit szervezettel, civilekkel társadalmi vállalkozásokkal – együtt tanulni az egyetemen? 
  • Hogyan kapott a kérdésére választ a Profilantrop Egyesület és a Rakun Dobozközösség, két science shopos közösségi partner a több mint ötvenből? 
  • Hogyan készül fel ezekre a kérdésekre az egyetemi oktató? 

 

Játék a regeneratív életmódról: 

 

A Corvinus Science Shop egyetemistákat, oktatókat és közösségi partnereket köt össze azért, hogy a tantárgyakban, szakdolgozatokban, kutatásokban valós és konkrét közösségi kérdésekre adjanak közösen választ. 

 

A teljes program ide kattintva érhető el, a Science Shop eseményét a Fenntarthatóság és társadalom szekcióban kell keresni. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 00:36:21