Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

18 nyertes hallgatói projekttel zárult a 2021/2022-es Proof of Concept Ötletpályázat

2022-05-16 15:51:32

Lezárult a 2021/2022-es Proof of Concept Ötletpályázat, amelyre idén 3-szoros túljelentkezés volt.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A több mint 30 beérkezett pályázat közül a szakmai zsűri 18-at díjazott, 3-an pedig a legjobbaknak járó különdíjat is hazavihették. A nyertes projektgazdák összesen 18 millió forintos anyagi támogatásban részesülnek. Az ötletpályázatot a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati és Intézményi Kapcsolatok egysége szervezte az Egyetemi Ökoszisztéma Projekt keretében.

Január elején több mint 30 beérkezett pályázattal indult el az idén másodjára megrendezett Proof of Concept Ötletpályázat, amelynek célja, hogy előmozdítsa és fejlessze a hallgatók vállalkozói szemléletét szakmai és pénzügyi támogatás biztosításával. Az idei évben az új ötletek mellett, a tavalyi nyertesek is újra pályázhattak, ezzel biztosítva a már kiforrott projektek további fejlődését és előrehaladását. A pályázatok többek között folyamatoptimalizáló, környezetkímélő és webalapú megoldásokat kínáltak.  

Az első forduló után, a szakmai zsűri értékelése alapján 18 projekt jutott be a mentorálás szakaszába, ahol a hallgatók több hónapon keresztül a Dr. Pintér Éva és Dr. Bagó Péter mentorokkal együtt dolgozva fejlesztették tovább ötleteiket pénzügyi, piaci és stratégiai tényezőkre fókuszálva. 

Dr. Pintér Éva szerint a pályázók érettebbé is váltak a szakmai fejlődés mellett: „Nemcsak projekteket láttam, hanem Benneteket is. (…) Érettebbé kellett válnotok. Más gondolkodásúak lettetek. Megértetek bizonyos dolgokra, voltak bizonyos bukások, amikből tanultatok és újra felálltatok…”. Dr. Bagó Péter pedig további támogatásról biztosította az ötletgazdákat: „Én jó pár emberrel eléggé sokat vitatkoztam, voltak, akikkel nagyon jót beszélgettem és volt olyan ötlet, ami már akkor kész volt, mikor bejelentkeztetek. Örülök, hogy végül mindannyian itt vagytok. Keressetek továbbra is, lépjünk tovább erről a szintről is.”. 

A díjazása 2022. április 29-én megrendezett záróeseményen történt, ahol a szakmai zsűri és a mentorok mellett, az ötletpályázat fővédnöke, Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke következő szavakkal vélekedett az ötletekről: „Mindegyik beadott projekt valamitől újszerű, unikális és érdekes, …mind szellemi tulajdonhoz kötődő produktum. (…) Gratulálok mindenkinek és azt kívánom, hogy figyeljetek oda arra, hogy amit létrehoztatok, annak a joga nálatok legyen, hogy ti tudjátok hasznosítani és ne valaki más.” 

A 18 nyertes ötlet közül, a szakmai zsűri 3 különdíjas projektet is hirdetett, akik a támogatáson felül, további 500 ezer forintban részesülnek ötleteik megvalósítására. A különdíjakat 3 különböző kategóriában ítélték oda:  

Legjobb ötlet:  

Sharee / Czvitkó Máté  

Legnagyobb fejlődés:  

BetMe / Albrecht Máté és Félix András  

Legjobb prezentáció: 

Állatorvos24 / Márcsev Zsolt és Milla Tamás 

A további nyertes pályázatok és ötletgazdáik:  

Cidra – Magyar cider / Csébfalvi András, Alföldy Zsigmond
Cloudrobe / Nagy Renáta, Bíró Virág, Kovács Patrik 
Horise / Hannya Omar  
Jean / Csillag Balázs, Dóka Csilla   
Kitchen Hero / Virga Szabolcs, Vincze Ákos  
MEVEX / Csukás Máté, Brünner Erik  
NumberWin / Balogh Roland  
Pack & Go / Fehér-Kaplár Zsombor  
Protégé / Horváth Viola, Kiss Márk 
Skribe / Kristóf Benjámin, Szlovencsák Viktor, (Fehérvári Zsolt) 
SOS Bója / Nagy Tamás  
Sportify / Lásztity Milorád, Szabó Vince László, Kravalik Márton 
UniStarterKit / Szedmák Borbála  
Voovo / Pethes Ambrus, Herman Benedek, Szigeti Ádám, Kovács Viktória, Szalai Réka, Bogár Zsombor 
WeSail / Rácz Levente, Kardos Szabolcs, Halmy Mátyás  

Ezúton szeretnénk megköszönni a részvételt minden pályázónak és gratulálunk a díjazott hallgatóknak! Bízunk benne, hogy a következő években további jobbnál jobb hallgatói ötletekkel találkozhatunk!  

A Proof of Concept pályázat a 2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO-2019-00022 számú projekt keretében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázati program finanszírozásában valósult meg.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 06:48:04