Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

100 egyetemi polgár aktív részvételével lezajlott az AACSB akkreditációs látogatás

2022-06-27 15:58:56

2022. június 19-22. között zajlott le az egyetemen az AACSB akkreditációs folyamat zárásaként a "peer review team visit". Háromfős látogató bizottság érkezett a Corvinusra, mely nagy tapasztalattal rendelkező külföldi dékánokból állt. Ketten az Egyesült Államokból, a harmadik tag pedig Portugáliából érkezett Budapestre.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A látogatók 20 különböző szekcióban összesen mintegy száz Corvinusos kollégával, hallgatóval, és vállalati partnerrel találkoztak, hogy alaposan megismerjék az intézmény működését az AACSB sztenderdek szempontjából. A tematikus megbeszéléseken részt vettek az egyetem akadémiai és szolgáltató területeinek vezetői, magyar és külföldi hallgatók, oktatók és kutatók, de az egyetem volt hallgatói és a partnervállalatok képviselői is. 

Ez a látogatás volt az utolsó mérföldköve annak a többéves akkreditációs folyamatnak, amelyet még a Gazdálkodástudományi Kar kezdett el, és az átalakulást követően maga a Corvinus folytatott. Az amerikai AACSB a legmagasabb presztízsű globális intézmény-akkreditációk egyike. Ezt gazdaságtudományi egyetemeknek ítélik oda, és a Corvinus Magyarországon elsőként szerezheti meg. 

Hosszabb felkészülést követően az idei év márciusában nyújtotta be az egyetem az esedékes önértékelési jelentést, ezt követően március végén előzetes látogatást tartott a Corvinuson Alan T. Shao, a “peer review team” elnöke. A találkozók és az írásos kérdések megválaszolása után történt meg a team többnapos júniusi látogatása, mely rendben lezajlott. 

A látogatást követően, a “peer review team” ajánlásai alapján, az AACSB akkreditációs bizottság fog dönteni arról, hogy elnyeri-e a Corvinus az akkreditációt. A döntés kihirdetése idén ősszel várható, bizakodással várjuk az eredményt.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 18:02:07