Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Az AACSB akkreditáló bizottság elnöke a Corvinuson járt

2022-04-11 10:41:18

Alan T. Shao, az AACSB (Association for Advance Collegiate Schools of Business) vezetője március 28-án látogatott el a Corvinusra, ahol a hallgatókkal és nemzetközi kutatókkal is találkozott.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Március 28-án járt a Corvinuson Alan T. Shao, az AACSB akkreditáló bizottság elnöke, a College of Charleston Business School dékánja, nemzetközi akkreditációk terén évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakember. Budapestre Edinburgh-ból érkezett, ahol szintén akkreditációs látogatást tett. 

Shao az egész napot interjúkon töltötte az egyetem felsővezetésével, dékánokkal, meghívott szakfelelősökkel, szolgáltató területek vezetőivel és hallgatókkal. Elmondása szerint ezzel fontos lépést tett az Egyetem az akkreditáció irányába, de további lépcsőfokok várnak a Corvinusra az odavezető úton. Mindezek közül is kiemelkedik a háromtagú akkreditáló bizottság június 19–22. között esedékes látogatása. 

Az AACSB képviselőjét a Campus tour alkalmával hallgatók vezeték körbe az Egyetem épületeiben. A jó hangulatú túra végén Shao a Corvinus Institute for Advanced Studies (CIAS) külföldi kutatóival beszélgetett. Ezen a nemzetközi találkozáson összesen kilenc ország kutatója volt jelen, köztük Tetiana Sobolieva, aki a napokban érkezett Ukrajnából, és akit a rendkívüli helyzetre való tekintettel soron kívül fogadott be az Egyetem. 

A látogatás sikeréhez hozzájárult az is, hogy korábban rendszeres online konzultációk során kiváló lehetőség nyílt az AACSB standardok megvitatására, egymás megismerésére, aminek hatására jó kapcsolatot alakítottak ki egymással a szervezet és a Corvinus képviselői, utóbbiak pedig alátámasztották a folyamatos minőségi fejlődés melletti elkötelezettségüket, valamint akkreditációs törekvéseik megalapozottságát. 

A Nemzetközi Kapcsolatok és Akkreditációk munkatársai ezúton is köszönik minden kolléga és hallgató aktív részvételét, a sikerhez való hozzájárulásukat. A bizottság elnökének elmondása szerint a pre-visit alkalmával semmilyen olyan tényezőre nem derült fény, ami a nyári látogatás halasztását indokolná. A Corvinus által benyújtott önértékelési riporttal kapcsolatban is elismerően nyilatkozott. 

Június 19-22. között az AACSB bizottságának több napos tartózkodására készülnek, az érintetteket időben értesítik a részletes programról. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 12:45:34