Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Vállalatok és dolgozóik a magyarországi akkumulátor-értékláncban

A Gazdaságföldrajzi Előadások sorozat következő eseményén Dr. Czirfusz Márton, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont társalapítója tart előadást.

1093. Budapest, Közraktár utca 4-6.
C épület
C315

Nyelv: magyar

A Gazdaságföldrajzi Előadások sorozat következő eseményén Dr. Czirfusz Márton, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont társalapítója „Vállalatok és dolgozóik a magyarországi akkumulátor-értékláncban” címmel tart előadást.

Magyarország az akkumulátorgyártás egyik globális központjává vált az elmúlt években. Az előadás a globális értékláncok elméletére alapozva tekinti át a Magyarországon letelepült vállalatok jellegzetességeit. Az előadás a dolgozók perspektívájából tekint rá a magyarországi akkumulátor-értékláncra, azaz részletesen elemzi a munkaerőhiány kihívásait, a béreket és a munkakörülményeket.

Dr. Czirfusz Márton, gazdaságföldrajzos, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont alapítója, a Helyzet Műhely tagja, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont külső munkatársa, Bolyai-ösztöndíjas kutató. Geográfusként végzett a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen, doktori fokozatát társadalomföldrajzból szerezte. Fő kutatási témája a munka világának gazdaságföldrajza Magyarországon, de többéves kutatói tapasztalattal rendelkezik a budapesti városi átalakulások és a lakhatás témájában is.

Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, a Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés Tanszék munkatársai.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 02:07:18