Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Sokszínű programok közül válogathatnak a Kutatási Hét résztvevői

A Kutatásmenedzsment szervezésében immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Corvinus tudásmegosztó szakmai eseményét június 10-13. között.
2024.06.10. 09:30 – 2024.06.13. 15:45
Budapesti Corvinus Egyetem

Az idei tematikus programsorozat lehetőséget nyújt az akadémiai közösség számára, hogy bemutassák legújabb kutatási eredményeiket és megismertessék szakterületüket az érdeklődő oktató-kutató kollégákkal.

 

A hétfői nap kiemelt témája a kutatással kapcsolatos különböző intézményi és egyéni stratégiák lesznek. A rövid megnyitót követő kerekasztal-beszélgetésen az Egyetem kutatási stratégiájának megvalósításában érintett egyetemi vezetők, illetve olyan kutatók vesznek részt, akik jelentősen hozzájárulnak a Corvinus nemzetközi beágyazottságához és kutatási teljesítményéhez. Az ezt követő panelbeszélgetés a megváltozott publikációs környezet által generált elvárásokra adott válaszlehetőségeket járja körül, délután pedig az Egyetem fenntarthatósági és kutatási stratégiájának összehangolása kerül fókuszba.

Kedden a mesterséges intelligenciára és a modern technológiákra helyeződik a hangsúly. A napot Baranyi Péter plenáris előadása nyitja az AI-vezérelt rendszerekről, ezután két program is foglalkozik az okostelefonos adatgyűjtés lehetőségeivel, emellett valós vállalati digitalizációs projektekbe nyerhetünk bepillantást.

A szerdai nap központi motívuma a fenntarthatóság lesz. Plenáris előadásában Köves Alexandra a fenntarthatóság különböző megközelítéseit mutatja be, a nap további részében pedig szó lesz arról, hogyan jelenik meg a fenntarthatóság a turizmusban, a vállalati stratégiákban és a banki működésben. Mindezek mellett szerdán rendezik meg a Corvinus ÚNKP-ösztöndíjasainak kutatásait bemutató konferenciát, amelynek részletes programja itt olvasható.

A csütörtöki zárónapot egészségügyi közgazdaságtani előadások nyitják, és két Science Shopos programra is sor kerül. A tematikus programokon kívül a Kutatási Héten kutatóközpontok (Centre for Contemporary Asia Studies, Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont, Versenyképesség Kutatóközpont), CIAS vendégkutatók és PhD hallgatók mutatják be kutatásaikat, a Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központja két konferenciát rendez a héten a fiatal kutatók, illetve az akadémiai szabadság témakörében, emellett egyéni vagy kiscsoportos konzultációt tart az Egyetemi Könyvtár (LibCafé) és az ERGO (GrantCafé). 

  

A fenti felsorolás természetesen nem teljes körű, de bepillantást enged a Kutatási Hét sokszínű programkínálatába. A részletes program itt böngészhető.  

  

A hétfő délelőtti programokat követően állófogadásra várjuk a Kutatási Hét résztvevőit. A kerekasztal-beszélgetéseken, illetve az állófogadáson való részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni ezen a linken lehet június 5-ig. 

  

Találkozzunk a Kutatási Hét programjain június 10. és 13. között! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.20. - 09:42:12