Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Perifériák a válság utáni Európában – közép-kelet-európai nézőpontból

2021. május 18-án rendezik meg a Közép- és Kelet-Európában (KKE) a válság utáni gazdasági fellendülésre, és az új egyenlőtlenségek (újra)-termelésére összpontosító online beszélgetéssorozat első eseményét
2024.05.21. 13:26
12093. Budapest, Online esemény
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / varga.agnes@uni-corvinus.hu
Budapesti Corvinus Egyetem

 
2021. május 18-án rendezik meg a Közép- és Kelet-Európában (KKE) a válság utáni gazdasági fellendülésre, és az új egyenlőtlenségek (újra)-termelésére összpontosító online beszélgetéssorozat első eseményét, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia Gazdaságföldrajzi Kutatócsoport szervezett, és amelynek társszervezője a Budapesti Corvinus Egyetem Geo Tanszékének Gazdaságföldrajz Műhelye és a Magyar Földrajzi Társaság, Társadalomföldrajzi Szakosztálya.

A kerekasztal a periferalizáció „valós” folyamataival, a perifériával mint megélt tapasztalattal, valamint a társadalmi-térbeli egyenlőtlenségek vizsgálatának feltételével foglalkozik. A kerekasztal tagjai: 

  • Lela Rekhviashvili, posztdoktori kutató a Leibniz Association Regionális Földrajzi Intézetben (IfL), Lipcse / Németország; a politikai-gazdaságtani és a városföldrajzi fókuszú kutatásokat végez a posztszocialista Kelet-Európában és Eurázsiában.
  • Bianka Plüschke-Altof az észt Tallinn Egyetem kutatója. Kutatásainak meghatározó témája a társadalmi-térbeli és környezeti igazságosság kérdéseivel kapcsolatos Közép-Kelet Európában. Utóbbi időben a város emberi és természeti viszonyaiból adódó területi igazságtalanságokra összpontosít.
  • Thilo Lang a Leibniz Association Regionális Földrajzi Intézetének (IfL) vezetője, Lipcse / Németország; és a lipcsei egyetem Globális és Európai Tanulmányok Intézetének oktatója. Tagja a Collaborative Research Centre 1199 “Processes of Spatialisation under the Global Condition”, és az IfL „A regionális és helyi fejlődés földrajzai” kutatócsoportját irányítja.

A beszélgetés moderátora Nagy Erika, geográfus, tudományos főmunkatárs, MTA, Gazdasági és Regionális Kutatások Központja, Békéscsaba, MTA Gazdaságföldrajzi kutatócsoport vezetője; előadó a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézetében.

További részletek a programról és az előadókról ezen a linken olvashatók.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.21. - 11:26:03