Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Optimalizálási szeminárium VII.

2021. április 29-én rendezik meg a Corvinus Institute for Advanced Studies keretei között működő Corvinus Centre for Operations Research (CIAS-CCOR) Optimalizálási szemináriumsorozatának hetedik előadását.
2024.05.30. 02:24
1093. Budapest, Fővám tér
Online esemény
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / marianna.eisenberg-nagy@uni-corvinus.hu
Budapesti Corvinus Egyetem

 Az eseményen Németh Balázs (SZTAKI, tudományos főmunkatárs) magyar nyelvű előadása lesz hallható.

Az önvezető járművek irányítástervezése során előtérbe került a nem hagyományos (modell alapú) módszerek alkalmazása. Ezek közül kiemelkedik a különböző gépi tanulási algoritmusok használata a járműirányítás különböző szintjein (pl. jelfeldolgozás, visszacsatolás, aktuátor koordináció). Jóllehet, a gépi tanulás eredményeképpen kapott neurális hálók alkalmazásával a járműfunkciók működésére nézve magas minőségi szint érhető el, azonban több adat-alapú megoldás magában hordozza a hátrányt, hogy a járműrendszer stabil és performancia garantált működése nem bizonyítható.

Az előadás célja a SZTAKI Rendszer- és Irányításelméleti Kutatólaboratóriumban kidolgozott olyan garantált irányítástervezési struktúrák bemutatása, amelyek segítségével az alkalmazott neurális hálókra vonatkozó biztonságossági minőségi jellemzők egy robusztus irányítással és supervisorral együttműködve garantálhatók. 

Szervező: Eisenberg-Nagy Marianna

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.30. - 00:24:24