Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Optimalizálási szeminárium IV.

A Corvinus Centre for Operations Research (CIAS-CCOR) 2021. március 25-én rendezi meg az Optimalizálási szemináriumsorozatának negyedik előadását.
2024.06.22. 17:57
1093. Budapest, Fővám tér
Online esemény
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / marianna.eisenberg-nagy@uni-corvinus.hu
Budapesti Corvinus Egyetem

 Az előadást Török Roland, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, tudományos segédmunkatárs a tartja magyar nyelven. Az előadás társszerzője a CCOR két munkatársa Illés Tibor és Rigó Petra Renáta.

A rendezvényen egy új prediktor-korrektor belsőpontos módszert mutatunk be, amely elégséges lineáris komplementaritási feladatok megoldására alkalmas. A keresési irányok meghatározása érdekében a centrális út algebrailag ekvivalens átalakítás technikájában a négyzetgyök függvényt alkalmazzuk. A centrális út egy széles környezetét definiáljuk. Legjobb tudásunk szerint ez az első prediktor-korrektor belsőpontos algoritmus, amely az általunk bemutatott széles környezetben működik. Az algoritmus elemzésének főbb lépéseit is bemutatjuk. Továbbá, a prediktor-korrektor algoritmus hatékonyságát is ismertetjük numerikus eredményeken keresztül. Végül összehasonlítjuk az új prediktor-korrektor belsőpontos algoritmust más típusú környezetekre és más keresési irányokra épülő módszerekkel.

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.22. - 15:57:42