Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Online Magyar Operációkutatási Szeminárium 

A sorozat következő eseményén Illés Tibor (CIAS, CCOR) tart magyar nyelven előadást Primál-duál belsőpontos algoritmus egységes vizsgálata egy új AET függvényosztályon címmel.
2022.04.20. 14:00
1093. Budapest, Fővám tér
Online esemény
Információ: marianna.eisenberg-nagy@uni-corvinus.hu
Corvinus Épület

A 2022. április 20-i előadást a Corvinus Institute for Advanced Studies keretei között működő Corvinus Centre for Operations Research (CIAS-CCOR) rendezi az Online Magyar Operációkutatási Szemináriumsorozata keretében. 

Az előadás kivonata: 

Elégséges lineáris komplementaritási feladatok (LCP) megoldását tárgyaljuk primál-duál belsőpontos algoritmusok (PD IPA) esetén az algebrailag ekvivalens transzformációk (AET) egy új osztályán. Legjobb tudomásunk szerint elégséges LCP-k megoldására csupán néhány hasonló eredmény ismert a szakirodalomban. A keresési irányok meghatározására az AET technikát alkalmazzuk és a bevezetett tulajdonságú AET függvények osztályán egységesen igazoljuk a PD IPA polinomialitását a feladat méretében, az adatok bithosszában és az elégséges mátrixot jellemző paraméterben.  

Kitérünk arra is, hogy az általunk bevezetett új AET függvények osztálya milyen viszonyban áll a korábban ismertetett, a belsőpontos algoritmusok egyes variánsainak polinomialitását biztosító függvények osztályaival. 

Az előadás alapjául szolgáló cikk társszerzői: Rigó Petra Renáta és Török Roland.  

Az online csatlakozás lehetőségéről a marianna.eisenberg-nagy@uni-corvinus.hu email címen lehet érdeklődni. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 02:08:44