Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Meet the Editor

Amerikai vendég a “Meet the Editor” sorozat harmadik előadásán
2021.10.04. 17:30 – 2021.10.04. 19:00
1093. Budapest, Microsoft Teams
Információ: nora.kelecsenyi@uni-corvinus.hu
Szervező: Kelecsényi Nóra Ildikó
Dr. Kelecsényi Nóra Ildikó nora.kelecsenyi@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Kutatási rektorhelyettes / Kutatásmenedzsment
Irodavezető / Head of Office
E épület, 213
Telefon: +36 1 482 5020 • Mellék: 5020

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

David J. Vogel professzor előadása a harmadik eseménye lesz annak a 2020 decemberében indult előadássorozatnak, amelyet a kutatási kiválóság és nemzetközi láthatóság elősegítésére hívott életre a Kutatásmenedzsment Iroda. A sorozat vendégelőadói nemzetközileg elismert folyóiratok főszerkesztői, akik a sikeres publikálás fortélyait osztják meg a Corvinus Egyetem oktatóival és kutatóival azzal a céllal, hogy folyamatosan növekedjen a minőségi nemzetközi folyóiratokban megjelenő cikkek száma. Korábbi vendégeink Jiří Klemeš és Stefan Minner voltak. Az ő előadásaikról készült felvételek a nevükre kattintva megtekinthetők.

David J Vogel PhD fokozatát 1974-ben a politikatudomány területén szerezte a Princeton Egyetemen. Már 1973 óta a Berkeley Egyetemen a Haas Business School-ban tanít és kutat, 2015 óta professzor emeritus. A korábbi időszakban több felsőoktatási intézményben – többek között az INSEAD-on, a Stanford Egyetemen, a London Business School-ban és az Oxfordi Egyetemen is – volt Visiting Professor és Visiting Researcher. Munkáját számos kitüntetéssel ismerték el, könyvei, tudományos és ismeretterjesztő cikkei a legszélesebb olvasóközönséget is elérték. Kutatásai széles területet ölelnek fel a környezetgazdálkodástól a kormányzati szabályozáson át az üzleti etikáig és a nemzetközi CSR-ig. A felsőoktatás több szintjén is tart kurzusokat az üzleti etika és a társadalmi felelősségvállalás, valamint a politikatudomány és az üzleti tevékenységek szabályozása témakörében. 1982 óta a California Management Journal szerkesztője, de más folyóiratok szerkesztői és tanácsadói bizottságaiban is munkálkodik. Például ilyenek a European Journal of Risk Regulation, az Asia-Pacific Business Review Journal és a Corporate Governance and Sustainability Review. Emellett az American Political Science Association tagja és több más szervezet működésében is részt vesz. Kitüntetéseket nem csak egyes cikkeiért vagy könyveiért, de kutatásaiért és életművéért is kapott.  

A világ legnevesebb menedzsment folyóiratai közé tartozó Calfornia Management Review (CMR) hatvan éve biztosítja az egyetemi kutatások és az üzleti világ kapcsolatát. A folyóiratban megjelenő cikkek egyszerre tudományosan megalapozottak, betekintést engednek az üzleti gyakorlatba és lefedik a menedzsment szinte minden területét: a legnevesebb kutatók itt számolnak be az innovációmenedzsment, a stratégia, a fenntartható menedzsment gyakorlata, a HR menedzsment és sok más területet érintő munkájuk eredményéről. A CMR cikkei a világ számos egyetemének, üzleti iskolájának és vezetői kurzusának a tananyagában szerepelnek. A negyedévente megjelenő számok között mindig a legidőszerűbb témákkal foglalkozó special issue-kat is találnak az olvasók, ilyenek voltak az utóbbi két évben például a design thinking, AI, és a Digital Transformation tematikájának szentelt számok. A SAGE által kiadott folyóirat kétéves Impact Factor-ja 8.836, az öt éves 9.287, az AIp 93, a SJR értéke pedig 2.773.  

California Management Reviewszámai online is olvashatók.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.23. - 00:58:43