Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Magyar Operációkutatási Szeminárium – Újszerű sugárkezelési eljárások optimalizálása

A Corvinus Institute for Advanced Studies keretei között működő Corvinus Centre for Operations Research (CIAS-CCOR) Online Magyar Operációkutatási Szemináriumsorozatának első előadását 2021. október 6-án tartja az őszi félévben.
2021.10.06. 14:00
1093. Budapest, Online esemény
Információ: marianna.eisenberg-nagy@uni-corvinus.hu

Az eseményen Papp Dávid (North Carolina State University) mutatja be Újszerű sugárkezelési eljárások optimalizálása című magyar nyelvű előadását. 

 

Az első előadás kivonata: 

A sugárterápia a daganatos megbetegedések kezelésének egyik leggyakrabban alkalmazott módszere, melynek során a rákos szövetet nagy energiájú ionizáló sugárzással pusztítják el. A besugárzást személyre szabják, nagy méretű (általában konvex) optimalizálási feladatok megoldásával. Az ép szövetek további védelme érdekében az így előírt besugárzást kis részletekben, néhány nap vagy hét alatt adminisztrálják. A klinikai gyakorlatban a beteg minden nap azonos sugárdózist kap. Az előadásban azt a kérdést járjuk körül, hogy előnyös lehet-e különböző napokra különböző dóziseloszlást előírni: hogyan modellezhető és becsülhető az egyenlőtlenül adminisztrált sugárterápia hatása és biztonságossága, illetve milyen nehézségekkel jár egy ilyen eljárás optimalizálása. 

 

Az online csatlakozás lehetőségéről a marianna.eisenberg-nagy@uni-corvinus.hu email címen lehet érdeklődni. 

 

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.25. - 14:02:01