Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Légy részese az innovációnak: Csatlakozz a 2024-es Duna Kupa Startup Versenyhez!

Készülj fel arra, hogy részese légy, ahogyan a feltörekvő vállalkozók bemutatják innovatív ötleteiket a 2024-es Duna Kupa magyar döntőjén!
2024.04.17. 17:30 – 2024.04.17. 20:30
Budapesti Corvinus Egyetem

Időpont: 2024. április 17 

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem  

Nyolc csapat fogja bemutatni ötleteiket, az esemény a döntősök kihirdetésével és networking lehetőséggel zárul. 

Gyere és tapasztald meg az energiát és izgalmakat első kézből! Foglald le helyed most a danubecup.eu/hu/ oldalon, és készülj fel egy felejthetetlen élményre! 

Nem tudsz részt venni? Csatlakozz online! További információkért keresd fel a weboldalt! 

Izgalmas Booster Camp a versenyzők felkészítése érdekében! 

A fiatal versenyzők számára a tavaszi szünetben rendezzük meg a Booster Campet a BME kampuszán. Ez az exkluzív esemény lehetőséget biztosított a vállalkozó szellemű diákok számára, hogy mentorálást és visszajelzést kapjanak tapasztalt szakértőktől, szervezőktől. A mentorálás 7 rotációs körben zajlott. A diákok Start-up ötletüket a szakma legjobbjainak és a CEMS hallgatóknak prezentálták, akik mind több éves tapasztalattal rendelkeznek, saját vállalkozás indítása és mentorálás terén. 

A hét kör mindegyikében a csapatok személyre szabott útmutatást és visszajelzést kaptak. Az esemény támogató légkörben zajlott ezzel is elősegítve a kreativitást és a versenyzők motiválását. A körök során a csapatoknak lehetőségük nyílt bemutatni a teljes Start up koncepciójukat, néhányan még ennél is többet hoztak. Láthattunk izgalmas termék prototipusokat, mintákat, Insatagram oldalt, weboldalt, applikáció fejlesztéseket is ezzel bepillantást nyerve a vállalkozásukba. 

A rendezvényen bemutatott üzleti modellek a fenntartható kezdeményezésektől az úttörő digitális innovációkig terjedtek, és megmutatták a diákok kreatív potenciálját. Néhány csapat kiemelkedett a vendéglátóiparban kidolgozott ötletes koncepcióival, mint például a kifejezetten fiatal célcsoportokat célzó, jutalékalapú vásárlási modellt alkalmazó, helyi étkezdék platformja, vagy a sportolóknak szánt, magas fehérjetartalmú ételekre specializálódott kiszállítási szolgáltatás. 

Az eseményen úttörő technológiai megoldásokat is bemutattak. Különösen érdekes volt egy hibrid szoftver-hardver, amely megoldást kínál napelemes rendszerekhez. Ez a mesterséges intelligencia-integráció felbecsülhetetlen értékű meglátásokat nyújt az árnyékelemzéstől kezdve az energiatermelés előrejelzéséig, és ezzel a fenntartható energiafelhasználás új korszakát vezeti be. 

Az innovatív vállalkozások között a kreatív együttműködések is a középpontban voltak. Az egyik csapat bemutatta a személyre szabott bőrtáskák koncepcióját, ahol az ügyfelek tervezőkkel együttműködve egyedi, személyes motívumokkal ellátott kiegészítőket készíthetnek. Ez a személyre szabás kielégíti az egyénre szabott fogyasztói élmények iránti növekvő tendenciát. 

Hasonlóképpen, egy másik csoport egy virtuális próbafülkét mutatott be, amely forradalmasítja a vásárlóknak a divattal való online interakcióját. Fejlett 3D modellezéssel és célzott marketingstratégiákkal olyan platformot biztosítanak, ahol a felhasználók virtuálisan felpróbálhatják a különböző márkák ruhadarabjait, ezzel fokozva az online vásárlás élményét és megkönnyítve a megalapozottabb vásárlási döntéseket. 

E kiemelkedő erőfeszítések mellett egy különösen érdekes innováció tűnt ki – egy zseniális megoldás a síbakancsok által okozott gyakran járó kellemetlenségekre. A csoport a legmodernebb technológia segítségével olyan megközelítést dolgozott ki, amelyben a nyomásérzékelők automatikusan beállítják a síbakancsok illeszkedését, hogy optimális kényelmet biztosítsanak a téli sportok szerelmeseinek. 

Mivel a vállalkozói szellem továbbra is virágzik, az ehhez hasonló események a jövő üzleti vezetői számára inspirálóak lehetnek!  A Booster Camp és a Danube Cup kiemelkedő jelentőségű fejlődési lehetőséget biztosít a következő generáció innovátorai számára! 

A versenyről készült poszter a további részletekről itt található.

A képen ruházat, fedett pályás, bútorok, személy láthatóAutomatikusan generált leírás   A képen ruházat, személy, Emberi arc, bútorok láthatóAutomatikusan generált leírás

A képen személy, ruházat, fedett pályás, bútorok láthatóAutomatikusan generált leírás   A képen személy, ruházat, fedett pályás, Emberi arc láthatóAutomatikusan generált leírás

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 22:05:06