Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Kutatási Hét 2024. február: Connect – Share – Inspire

A tudomány iránt érdeklődők számára kiváló lehetőség nyílik február 5. és 9. között a Kutatási Héten, ahol a Connect – Share – Inspire jegyében 30 különféle program várja őket a Corvinus Egyetem E épületében.
2024.02.05. 09:00 – 2024.02.09. 17:00
Budapesti Corvinus Egyetem

Helyszín: Corvinus Egyetem, Főépület 

Dátum: 2024. február 5-9. 

Időpont: minden nap 9.00 – 17.00 

Nyelv: magyar, angol, német 

A személyes és hibrid programok között magyar, angol és német nyelvű események is szerepelnek. Az érdeklődők számos workshop, kerekasztal beszélgetés és könyvbemutató közül válogathatnak. 

A keddi nap főszereplői a kutatóközpontok lesznek, ahol bemutatkozik többek között a REKK, Turizmus és Mobilitás Központ, a Corvinus Fintech Center, vagy éppen a Gazdaságetikai Központ. A Corvinus Doktori Iskolák hallgatói csütörtökön ismertetik legújabb kutatási eredményeiket és projekteket. 

A programok közül nagy érdeklődésre tarthat számot “What AI Can Teach Us In Terms Of Human Development” című kerekasztal beszélgetés, ahol a mesterséges intelligencia és az emberi fejlődés kapcsolatát járják körül. A résztvevők olyan izgalmas kérdésekre kaphatnak választ, mint például az AI hatása az etikus vezetésre vagy az adattudósok szerepe az AI munkaerő-fejlesztésében. 

A workshopok között szerepel az “Optimum est optimum” a Corvinus Centre for Operation Research (CCOR) szervezésében, ahol a Corvinus Egyetem világhírű professzora, Yurii Nesterov mutatkozik be. 

Az ERGO nemzetközi pályázatokkal kapcsolatos programjai segítséget nyújtanak az érdeklődőknek az EU pályázati értékelővé válásban és a fiatal kutatók pályázati lehetőségeiben való eligazodásban.  

A pénteki tematikus napon, “Boosting Corvinus Research Visibility Globally” címmel külsős szakértők és egyetemi kollégák osztják meg tapasztalataikat és jógyakorlataikat az EU szankció idején történt nemzetközi konzorciumokban való részvételről, a nemzetközi láthatóság növeléséről és sikeres pályázatok benyújtásáról. A záróeseményen az NKFIH főosztályvezetője részletesen ismerteti a Hivatal 2024. évi nemzetközi támogatási programportfólióját. 

A Kutatási Hét zárásaként minden előadót és résztvevőt közös ebédre hívnak, melyre 2024.02.06. keddig lehet regisztrálni 

A részletes program és további információ megtalálható itt: Programlista.   

Connect – Share – Inspire a tudományban! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 01:28:29