Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Hogyan maradnak fenn sportklubok felelőtlen gazdálkodás ellenére is?

A könyvbemutatón szereplő kiadvány társszerkesztője Havran Zsolt, az Üzleti Gazdaságtan tanszék munkatársa.
2022.12.16. 10:00
1093. Budapest, Fővám tér 8.
E épület
338 és online
Információ: attila.kajos@uni-corvinus.hu

A könyv az egyik legismertebb magyar közgazdász, egyetemünk korábbi professzor emiritusa, Kornai János közgazdász puha költségvetési korlát elméletét tárgyalja a hivatásos csapatsportok példáján keresztül.

A szerzők azt vizsgálják, hogy a hivatásos sportcsapatot működtető klubok miért képesek szinte mindig fennmaradni a felelőtlen pénzügyi gazdálkodás, a túlzott játékosfizetések és a jelentős adósságok ellenére. Bemutatják azt a kontextust, amelyben sok klub működik, és azt, hogy a klubok ebben a tekintetben mennyire hasonlítanak a szocialista országok állami tulajdonú vállalataihoz vagy a pénzügyi válságban lévő nagybankokhoz.

A Professional Team Sports and Soft Budget Constraints című könyv Dr. Havran Zsolt, a Vállalkozás és Innováció Intézet Üzleti Gazdaságtan Tanszék munkatársának társszerkesztésében készült, és az Edward Elgar Publishing kiadásában jelent meg.

A könyv társszerkesztői Rasum K. Storm, a Danish Institute for Sports Studies kutatási vezetője és a Norwegian University of Science and Technology NTNU Business School egyetemi docense, valamint Klaus Nielsen a Birkbeck University of London professzora voltak.

Szerzői között találhatók olyan nemzetközi sportközgazdászok, mint Wladimir Andreff, Stefan Szymanski, vagy Harry Arne Solberg. Egyetemünket az Üzleti Gazdaságtan Tanszék és a Sportgazdaságtani Kutatóközpont három kollégája is szerzőként képviseli: Dr. András Krisztina, Dr. Máté Tünde és Dr. Havran Zsolt. A könyv előszavát Dr. Rosta Miklós, egyetemünk docense írta.

A tervezett program:

10:00-10:10 Köszöntők
10:10-10:20 – Előszó – Dr. Rosta Miklós, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem
10:20-11:00 – Szerkesztői előadás a könyv témájáról és a fejezetekről – Dr. Klaus Nielsen, egyetemi professzor, Birkbeck University, London és Dr. Havran Zsolt, egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem
11:00-11:30 – Szerzői hozzászólások, hallgatóság kérdései.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.19. - 09:49:50