Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Henry Chesbrough (Berkeley) “Open Innovation in the 21st century” című előadása 

A Rajk Szakkollégium 2020-as Herbert Simon-díjának átadója.
2023.05.17. 18:00
1051. Budapest, Nádor u. 9
Central European University
Auditórium

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Nyelv: angol 

A Budapesti Corvinus Egyetem Rajk Szakkollégiumának tagsága Henry Chesbrough-t választotta meg 2020 Simon-díjasának. Henry Chesbrough a díj átadását követően “Open Innovation in the 21st century” címmel minden érdeklődő számára nyitott előadást tart. 

Az esemény ingyenes és regisztrációhoz nem kötött. 

Henry Chesbrough, az “open innovation” elmélet megalkotója, a Berkeley Haas Garwood Center for Corporate Innovation szakmai igazgatója. Kutatási területe az innovációs stratégiák és a technológiai menedzsment. Korábban a Harvard Business School adjunktusa, valamint a Quantum Corporation marketing igazgató helyettese volt. Alapszakos tanulmányait a Yale-n végezte, majd a Stanfordon szerzett MBA címet és a Berkeley-n doktorált üzleti tanulmányokból. Munkája alapvetően formálta a kollégium tagjainak gondolkodását a menedzsment tanulmányok alapköveiről, mint például az innováció, az üzleti modellek és a stratégia. 

Az immár több mint tizenöt éves múltra visszatekintő Herbert Simon-díjat 2004-ben alapította a Rajk Szakkollégium. A kollégium tagsága azon elméleti szakembereket ismeri el e díjjal, kiknek akadémiai munkássága kiemelkedően hozzájárult üzleti problémák megoldásához, valamint jelentősen hatottak a kollégisták szakmai fejlődésére, gondolkodására. A Herbert Simon-díjhoz hozzátartozik, hogy a díjazott nyilvános előadást és zártkörű, kiscsoportos kurzust tart a kollégiumban. A világhírű szakemberek fogadása mindig nagy esemény a kollégiumban: a kollégisták az alkalomra egy kiadványt állítanak össze a díjazott írásaiból, hozzájárulva ezzel, hogy az üzleti tudományok legfrissebb eredményei magyarul is hozzáférhetők legyenek. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 01:38:47