Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

GEO Lectures Webinar

Nuno Morgado: Az államok relatív potenciáljának a vizsgálata
2024.05.18. 19:24
1093. Budapest, Közraktár utca 4.
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / viktor.eszterhai@uni-corvinus.hu
Jegyvásárlás / regisztrációs link

A Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék örömmel hirdeti meg új GEO Lectures Webinar (online) előadását, melynek címe Az államok relatív potenciáljának a vizsgálata: a geopolitikai elemzés első lépése. Az előadó Prof. Nuno Morgado lesz. Az esemény időpontja 2020. május 28, 16-18 óra. A webinar a Microsoft Teams alkalmazáson keresztül lesz elérhető.

A Neoklasszikus Geopolitika szerint az állam relatív potenciáljának jelentős részét a szisztematikus ösztönzők adják. Az előadás célja az „állam potenciáljának” a megvilágítása, a „hatalom” és a „potenciál” fogalmak ellentmondásosságainak a tükrében. Az előadás továbbá rámutat az államok potenciáljának felmérésével kapcsolatos módszertani feladatokra és nehézségekre is.

Nuno Morgado a Corvinus Haladó Kutatási Intézet (CIAS) kutatója a Magyar Nemzeti Bank támogatásával, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszékének vendégoktatója, továbbá a prágai Károly Egyetem Politikai Tanulmányok Intézetének adjunktusa.

Az előadás nyelve angol.
A részvétel nyitott, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció határideje: május 27.
A MS Teams-en keresztül tartott előadás eléréséhez az előzetes regisztráció az alábbi linkre kattintva érhető el.

Regisztráció a webinar-ra.


Budapesti Corvinus Egyetem

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.18. - 17:24:11