Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Felelős Digitális Designathon – Fenntartható és pozitív hatású digitális megoldások

A mind digitális, mind társadalmi szempontból tudatos ötletek útnak indítását segíti a Felelős Digitális Designathon
2021.01.29. 08:00
1093. Budapest, Fővám tér
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / hklara@ivsz.hu
Budapesti Corvinus Egyetem

 

A mind digitális, mind társadalmi szempontból tudatos ötletek útnak indítását segíti a Felelős Digitális Designathon, amit január 29-31. között rendez – a HubIT projekt részeként – az IVSZ (Szövetség a digitális gazdaságért) és a CVTI SR (Slovak Centre of Scientific and Technical Information).

A három nap során a jelentkezők az egészségügy és az élelmiszeripar területén felmerülő problémák digitális megoldásán munkálkodnak informatikai és társadalomtudományos hozzáállást ötvöző szemlélettel.

A mentorgárda két napon át segít előkészíteni és finomhangolni az ötleteket, melyeket a záródélutánon szakmai zsűri értékel.

Az esemény időpontja: 2021.01.29-31.

Jelentkezési határidő:
2021.01.27.

Az esemény helyszíne:
online

Az elmúlt években fokozatosan sűrűsödnek a digitalizációt és a technológiát övező dilemmák, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a digitális megoldások és a társadalmi érdekek mérlegén kell óvatosan egyensúlyoznunk. Az elmúlt, történelmi jelentőségű évben pedig egy minden eddiginél nagyobb diszrupciót is megtapasztaltunk, amelynek nyomán kézzelfoghatóbbá vált az emberiség jövőjére való felkészülés, a hosszútávú tervezés szükségessége. A nagyívű problémák megoldása aligha történhet a technológiai megoldások alkalmazása nélkül. Minden eddiginél fontosabb, hogy az ötleteinkkel ne teremtsünk új problémákat, illetve az innovációnk évek múlva is pozitív hatással bírjon a társadalom életében. Válságálló, időálló és fenntartható digitális megoldások szükségesek az egészségügy és az élelmiszeripar területén.

Kik jelentkezhetnek?

Különböző háttérrel és tapasztalatokkal rendelkező, magyarországi vagy határon túli magyarul beszélő, 18 évnél idősebb versenyzők jelentkezhetnek, akikből a rendezvény első napján 4-5 fős csapatok jönnek létre. Szakmai háttértől függetlenül – informatika, formatervezés vagy társadalomtudomány –érdemes jelentkezni. A csapatoknak kötelezően multidiszciplináris felépítésűnek kell lenniük, azaz informatikai hátterű emberek mellett a társadalomtudományi irányultságú csapattagoknak is szerepet kell kapniuk. Az ideális eloszlás 2+3 fő bármely tudományág javára. Emellett a nemek arányára is figyelmet kell fordítani, és e a tekintetben is vegyes csoportokra számítunk.

A szakmai zsűri előre meghatározott értékelési szempontok mentén díjazza a csapatok legjobb ötleteit.

Jelentkezni a rendezvény honlapján lehet 2021. január 27-ig, ahol bővebb információ is olvasható, például a szabályokról vagy a pontos programról.


Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.24. - 17:33:51