Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

European Social Survey Road Show – Online esemény

Minden, amit a nemzetközi összehasonlító survey kutatásokról tudni szerettél volna, de sosem merted megkérdezni - Bevezetés az European Social Survey (ESS) világába.
2024.05.23. 11:33
1053. Budapest, Fővám tér 8.
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / kozpol@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Szeretettel meghívunk minden egyetemi hallgatót és oktatót, aki érdeklődik a téma iránt. Az online eseményre egyetemi emaillel lehet bekapcsolódni.

A European Social Survey (ESS) ERIC European Research Infrastructure) egy már 31 európai országot lefedő, kétévente elkészített survey, amely elsősorban az európai társadalmak állapotát, a népesség politikai, társadalmi attitűdjeit hivatott feltérképezni.

Az ESS immár tizedik alkalommal készül el, és Magyarország azon 15 ország egyike, ahol minden adatfelvételi forduló elkészült, vagyis 20 évre visszamenőleg áll rendelkezésre időben és térben összehasonlító adat. Az adatbázis, csakúgy, mint a teljes dokumentáció ingyenesen hozzáférhető bárki számára, szabadon felhasználható az oktatásban (társadalomtudományi és módszertani kurzusokon), disszertációk és egyéb munkák elkészítéséhez, valamint tanulmányok, publikációk céljára. Az ESS magyarországi csapatának vezetői – Messing Vera és Ságvári Bence – azokat az érdeklődő oktatókat, kutatókat és hallgatókat várja, akik szeretnének közelebbi bepillantást nyerni az ESS által felkínált témákba, elemzési lehetőségekbe, illetve azt oktatási és publikációs tevékenységükhöz használni szeretnék.

Előadók: Messing Vera és Ságvári Bence, MTA TK

Időpont: Október 21. 17:20 – 18:30.

Az előadásra ezen a linken tudtuk becsatlakozni! Információ: kozpol@uni-corvinus.hu

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.23. - 09:33:26