Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Budapest Eurasia Forum 2020 E-Conference

2020. október 27-én ismét megrendezik a Budapest Eurasia Forumot.
2024.06.17. 10:06
1093. Budapest, Fővám tér
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / eurasiaforum@mnb.hu

A 2019 októberében Budapesten tartottPre-Forum Session of the Budapest Eurasia Forumot követően a rendezvény idén –a járványhelyzetre tekintettel – digitális formában valósul meg. Az éventevisszatérő rendezvény koncepciója 2019-ben született meg, a Magyar Nemzeti Banknyugat-kelet közötti egyensúlyt középpontba helyező nemzetközi stratégiájávalösszhangban.

Azélő közvetítés a rendezvény honlapján és az MNB YouTubecsatornáján is követhető lesz

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Európaés Ázsia közeledése, Kína nemzetközi szerepének megerősödése és az ebből eredőgazdasági és geopolitikai hangsúlyeltolódás, illetve az Eurázsia országaiközötti együttműködési lehetőségek bővülése napjaink legizgalmasabb kéréseiközé tartoznak. Az Eurasia Forum rendezvénysorozat célja, hogy ezeket akérdéseket évről évre górcső alá vegye és széleskörű szakmai párbeszédetgeneráljon a partnerkapcsolatok támogatása érdekben.

Magyarország,kiváló földrajzi elhelyezkedésének és aktív nemzetközi szerepvállalásánakköszönhetően ideális helyszíne az eurázsiai térséggel foglalkozó szakmaidiskurzusnak, így a Forum hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország vezető szerepettöltsön be a transzkontinentális együttműködés erősítésében. A nemzetköziegyüttműködés fogalma mára túlmutat a gazdasági, pénzügyi kérdéseken, így azEurasia Forum a hosszú távú fenntartható gazdasági növekedés céljávalösszefüggő egyéb tudományterületeket is be kívánja emelni a párbeszéd témáiközé. A rendezvény napirendjén éppen ezért olyan kulcsfontosságú kérdéskörök isszerepelnek, mint a geopolitika, a multilaterális együttműködések, azinfrastruktúra, a technológia és innováció, valamint az oktatás.

2020-bana globális COVID-19 járvány még inkább rávilágított az összefogás, szolidaritásfontosságára, ezáltal tovább erősítette a nemzetközi párbeszéd fenntartásánakszükségességét. A járványhelyzet által generált átfogó változások jelentőségéretekintettel a Budapest Eurasia Forum 2020 az „Eurasian cooperation in thepost-pandemic era” címmel kerül megrendezésre, a járványügyikorlátozásokkal összhangban elektronikus formában. A rendezvény nyitányakéntmagas szintű ünnepélyes előadásokra kerül sor, majd a felkért előadók háromszakmai panel során tekintik át az eurázsiai együttműködés legaktuálisabbkérdéseit. A szakmai panelek során többek közt arról is szó esik, hogy aCOVID-19 hogyan formálja a geopolitikai színteret és a többoldalú nemzetköziegyüttműködéseket, milyen kihívásokat jelent a hosszú távú fenntarthatógazdasági növekedés biztosítása terén, illetve milyen hatással van a városiéletre, az okos városok fejlődésének folyamatára.

A2020-as rendezvény felszólalói:

· MatolcsyGyörgy, Elnök, Magyar Nemzeti Bank

· XiaochuanZhou, Vice Chairman, Boao Forum for Asia; Former Governor of PBOC

· SzijjártóPéter, Külgazdasági és Külügyminiszter

· HongboWu, Special Representative of the Chinese Government on European Affairs

· KyuilChung, Deputy Governor, Bank of Korea

· EngChye Tan, President, National University of Singapore 2/2

· LiJin, Executive Vice President, Fudan University

· ZhiminChen, Vice President, Fudan University

· SopnenduMohanty, Chief FinTech Officer, Monetary Authority of Singapore

· PierreHeilbronn, Vice President of Policy and Partnerships, European Bank forReconstruction and Development

· JianduanJiang, Director General, China Construction Fifth Engineering Division Corp.Ltd., China State Construction and Engineering Corporation

· VladimirM. Morozov, Vice-President for HR and Associate Professor of Diplomacy, MGIMOUniversity

· JungHoon Lee, Chair of Smart City Committee, Seoul Metropolitan Government

· BrunoLanvin, President, Smart City Observatory

· DanaeKyriakopoulou, Chief Economist and Director of Research, OMFIF

· MehmetHuseyin Bilgin, Vice President, Eurasia Business and Economics Society

· LeenaIlmola-Sheppard, Senior Scientist, International Institute For Applied SystemsAnalysis

Információ:eurasiaforum@mnb.hu 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.17. - 08:06:40