Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus oktatójának szereplése a V4 ESG konferencián

Dr. Naffa Helena, a Befektetések és Vállalati Pénzügy tanszék egyetemi adjunktusa panelbeszélgetésben vesz részt.
2024.05.22. 04:22
1093. Budapest, Fővám tér
Online esemény
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / zsuzsa.fieszl@hblf.hu

A rangos szakmai konferencián, ahol a V4-ek vezető ESG és fenntarthatósággal foglalkozó kutatóintézetei képviseltetik magukat.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
A V4 ESG konferencia egy igen fontos és nemeztközi szinten is élenjáró tematikával foglalkozik. Az ESG egy mozaikszó, az environmental, social and governance szavakat takarja, azaz a vállalatok fenntarthatósági kockázatát ezen három aspektusból nézi. A környezeti szempontok externális kockázatokat jelentenek, a társadalmi szempontok reputációs kockázatként jelenhetnek meg, valamint a vállalati irányítási szempontok a megfelelő kormányzást szavatolják. Dr. Naffa Helena a legújabb ESG kutatási trendekről számol be a panelbeszélgetés során.

A Corvinus Egyetemen a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéken belül folynak ESG kutatások. Főbb eredményeik megjelentek nemzetközi D1-es és Q1-es folyóiratokban. Azt vizsgálták, hogy befektetői szempontból megéri-e felelősségteljesen eljárni, és előtérbe helyezni a fenntarthatósági szempontokat. A kutatás eredményeképp azt találták, hogy hozamáldozattal nem járnak az ESG befektetések.

A nemzetközi trendeknek megfelelően egyre nagyobb figyelmet kapnak a fenntarthatósági szempontok a vállalati működés során, valamint a tőke áramlását meghatározó befektetők és hitelezők is egyre jobban előnybe részesítik a fenntartható vállalatokat.

További információ a konferenciáról, a programokról és a jegyvásárlásról ezen a linken olvasható.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.22. - 02:22:12