Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

38. Online 5vös 5km futóverseny

Egyedülálló egyetemi kezdeményezés
2020.06.24 22:10
1093 Budapest Fővám tér

Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / info@eotvos5.elte.hu
Jegyvásárlás / regisztrációs link
#msgid “Department

Húsz évvel ezelőtt rendezték meg először Horváth Ákos fizikus, az ELTE TTK Atomfizikai Tanszék docensének kezdeményezésére az Eötvös Lorándról elnevezett különleges futóversenyt, az 5vös 5km-t. Az egyetemi kampuszon tanulmányi félévenként megtartott sportesemény célja az egyetemi polgárok megmozgatása egy olyan távval, amely a kezdők számára elérhető kihívás, a rendszeresen futóknak pedig felkészültségük felmérése, és egyben, mindenkinek, a közös mozgás ünnepe.
Miután idén, a koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozások nem tették lehetővé, hogy megtartsák a népszerű májusi sporteseményt, így lelkes hallgatók maguk szervezték át az 5vös 5km futóversenyt az online térbe annak érdekében, hogy mozgásra motiválják hallgatótársaikat itthon és külföldön egyaránt. Az ő munkájukat karolta fel a MEFS és megpróbálja minél több helyre eljuttatni ezt a nemes kezdeményezést és minél több véleményformáló sportembert bevonni a teljesítők körébe, amellyel az esemény népszerűségét is segítjük.

Az online versenyben való részvételre – jellegéből adódóan – hosszabb idő, egészen pontosan 5 nap, 5 óra és 5 perc áll rendelkezésre, és a világ bármely pontjáról teljesíthető. A kültéren futók GPS-es eszközzel rögzíthetik a futásukat, ezzel lehet igazolni a teljesítést, de kivételesen teremben, futópadon is lefutható a táv. A verseny lezárultával a szervezők összesítik a rendszerbe feltöltött adatokat és így születik meg majd az eredménylista.

A verseny: a verseny teljesítéséhez egy 5 km-es távot kell teljesíteni, GPS-es eszközzel (okostelefon, sportóra stb.), vagy futópadon
A verseny időpontja: a távot 2020. június 19., péntek 17:05 és június 24., szerda 22:10 közötti időszakban kell lefutni
A verseny helyszíne: a világon bárhol, szabadtéren (pályán, utcán, erdőben stb.) vagy teremben, futópadon

Nevezés és feltöltés: a futás követően a versenyhonlapon található űrlap kitöltésével egyszerre kell regisztrálni és a teljesítést igazoló képet feltölteni. Nevezési díj: a versenyen való részvétel ingyenes

A versenyhez kapcsolódó videóüzenet itt tekinthető meg 

Részletes versenykiírás itt olvasható

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
GEN.:2022.05.21. - 15:36:18