Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Eseményeink, aktualitások

EGPA Annual Conference, European Masters in Public Administration

EGPA Annual Conference

A European Group for Public Administration (EGPA) nemzetközi közigazgatási szakmai hálózat, az IIAS –International Institute of Administrative Sciences – regionális szervezete, következő éves konferenciáját Budapesten, a Corvinus Egyetemen rendezik. A szakmai eredmények publikálásán és megosztásán kívül a több száz résztvevőt vonzó esemény kiváló lehetőséget nyújt az egyetem nemzetközi kapcsolatainak további bővítésére.

További információk és program az EGPA 2020 Conference weboldalán érhető el.


European Masters in Public Administration – 2021. évi találkozója a Corvinuson

Az EMPA network következő éves találkozóját Budapesten, a Corvinus Egyetemen tartja, 2021. január 14 -15 – én. A szervezet, melynek tagjai a public administration oktatással magas színvonalon foglalkozó európai felsőoktatási intézmények, minden évben lehetőséget biztosít a hallgatóknak csereprogramban való részvételre is.

Egy korábbi Corvinusos EMPA-cserediák motivációi:

Közgazdálkodás és közpolitika szakos hallgatóként remek képzést és támogatást kaptam az anyaintézményemtől, kiutazásomat Tallinba két dolog motiválta: először is, a Ragnar Nurkse Department oktatóitól, professzoraitól szerettem volna tanulni. Másodszor, ez egy jó lehetőség volt arra, hogy megismerjem az e-government területet, hiszen hol máshol tanulhatnék erről első kézből, mint a világ “e-government-élvonalában” levő Észtországban?

 

Gazdasági rendszerek és rendszerváltozások – BPÁ70

Konferencia a 70 éves Bod Péter Ákos tiszteletére

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaság- és Közpolitika Intézetének Gazdaságpolitika és Munkagazdaságtan Tanszéke ’Gazdasági rendszerek és rendszerváltozások – BPÁ70’ címmel tartott konferenciát az idén 70 éves Bod Péter Ákos professzor emeritus tiszteletére 2021. november 26-án, a III. Előadóban. A konferencia a Microsoft Teams-en keresztül is követhető volt.

Bod Péter Ákos az 1990-es évek kezdetétől a magyar közgazdasági és gazdaságpolitikai élet egyik vezető alakja. Volt ipari és kereskedelmi miniszter (1990-1991) és a Magyar Nemzeti Bank elnöke (1991-1994). 1998. óta egyetemi tanár, a Veszprémi Egyetem (1998-2000) és a Károli Gáspár Református Egyetem (1998-2010) professzoraként is dolgozott. 2000. óta egyetemünk főállású oktatója, 2000-2015 között a Gazdaságpolitika Tanszék vezetője volt.

A 70. születésnapja tiszteletére rendezett konferencián köszöntőt mondott Takáts Előd rektor, Győrffy Dóra egyetemi tanár, az MTA Közgazdaság-tudományi Bizottságának elnöke és Hajnal György intézetigazgató. Az online nyitóelőadást Leszek Balcerowicz, a Warsaw School of Economics professzora, volt lengyel pénzügyminiszter és miniszterelnökhelyettes, a lengyel jegybank korábbi elnöke tartotta. A konferencia további előadói és szekcióelnökei voltak: Andor László, Antalóczy Katalin és Sass Magdolna, Árva László, Balázs Péter, Benczes István, Berlinger Edina, Csaba László, Chikán Attila, Csontó Balázs és Király Júlia, Golovics József, Hámori Balázs, Jeszenszky Géza, Michael Landesmann, Martin József Péter, Mellár Tamás, Tomasz Mickiewicz, Mihályi Péter, Oblath Gábor, Pál Balázs és Pál Tamás, Pitti Zoltán, Reizer Balázs, Scharle Ágota, Surányi György, Székely P. István és Urbán Ágnes.  Zárszót mond Bod Péter Ákos és Ádám Zoltán, a Gazdaságpolitika és Munkagazdaságtan Tanszék vezetője.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.15. - 05:41:47