Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Bemutatkozik a Világgazdasági Tanszék

Kollégáim nevében is szeretettel köszöntöm a BCE egyik legrégibb szervezeti egységének, a fennállásának 70. évfordulóját 2019-ben ünneplő Világgazdasági Tanszék honlapján.

Kedves Látogató!


Tanszékünk az oktatás mind három szintjén (alap, mester és PhD) jelen van, ahol képzéseinket magyar és angol nyelven is indítjuk. Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás mesterprogramunk jelenleg az országban egyetlenként kínál nappali, ösztöndíjas képzést e területen. A munkapiaci igényekre válaszul, MSc programunk a következő specializációkat kínálja: Nemzetközi gazdasági elemző, Nemzetközi vállalatgazdaságtan és pénzügyek, valamint International Development. Tanszékünk saját alprogramot működtet a Nemzetközi Kapcsolatok Multidiszciplináris Doktori Iskolában. Egyedülálló kettős diplomát adó programot gondozunk a világ több kiemelkedő felsőoktatási intézményével, így a University College Londonnal, a Gröningeni Egyetemmel, a University of Adelaide-del és a University of Western Australiaval.
Munkatársaink sokszínű, változatos, korunk kihívásaira folyamatosan reflektáló oktatási és kutatási portfolióval rendelkeznek. A nemzetközi- és világgazdaságtan, a nemzetközi pénzügyek, a nemzetközi gazdaságpolitika, a nemzetközi politikai gazdaságtan, a fejlődésgazdaságtan, az integráció gazdaságtana, a nemzetközi gazdasági kapcsolatok és intézmények, a nemzetközi nagyvállalatok és bankrendszerek stb. területén kínálunk alap és haladó szintű elméleti és alkalmazott ismereteket. Intézetünk azon közép- és felsővezetők képzésében vállal szerepet, akik nem csak a világ és a világgazdaság megismerésére, hanem aktív alakítására vállalkoznak.A Világgazdasági Tanszék értékét közösségünk adja. Egyedülállóként az egyetemen, három munkatársunk is a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Intézetünk büszkélkedhet azzal is, hogy két sikeres, az Európai Unió által támogatott Horizont 2020 programban is kiemelt vezető szerepet játszik. Hallgatóként, kutatótársként vagy akár leendő kollégaként csatlakozzon Ön is értékteremtő munkánkhoz!


Benczes István

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.28. - 07:47:34