Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

5. NEMZETKÖZI CSALÁDI VÁLLALATOK KONFERENCIA

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

Versenyben a multikkal a munkaerőpiacon – Miért jó családi tulajdonú cégnél dolgozni?

Időpont: 2023. május 23.
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem
, III. előadó – hibrid esemény

Corvinus Épület

A helyszíni részvételre való jelentkezés lezárult. Az online részvételre vonatkozó regisztráció lehetőségégét május 19-ig meghosszabbítottuk.

Hogyan tudnak a jellemzően jóval kisebb méretű hazai családi vállalatok eredményesen versenyezni a multinacionális vállalatok helyi érdekeltségeivel szemben a munkaerőpicon? Hogyan tudnak tehetségeket toborozni és hosszú távon megtartani, amikor ismertségük, piaci súlyuk, és nagyon gyakran az anyagi lehetőségük is korlátozottabb a nagynevű versenytársaikkal szemben? Hogyan komplikálja ezt még tovább a családi vállalatokra oly jellemző üvegplafon probléma, amikor a nem családtag vezetők szinte a szervezet minden szintjén hajlamosak alulértékelni a karrierlehetőségeiket, feltételezve, hogy a csúcspozíciókat úgyis a tulajdonos család tagjai vagy családhoz közel állók fogják betölteni?

Ezek a kérdések a világ bármely részén és bármikor fontosak lehetnek. Négy tényező azonban most Magyarországon különösen kritikussá teszi a vizsgálatukat:

  • a foglalkoztatottsági adataink továbbra is a lehetséges maximumok közelében vannak,
  • a demográfiai lejtmenet megállítása nem várható egyhamar,
  • a külföldről be- illetve külföldre kivándorló munkaerő egyenlege deficitet mutat, mind mennyiségben, mind képzettségben és tapasztalatban,
  • a multinacionális cégek magas fordulatszámon tartott, gyakran államilag is támogatott óriásberuházásai szintén komoly munkaerő-elszívó hatással bírnak.

Bár ebben a környezetben Dávid esélyei Góliáttal szemben még kisebbek, néhány magyarországi és külföldi családi vállalat példája azt mutatja, hogy bevonó és felhatalmazó jellegű vezetéssel, egyedi, pozitív hangvételű, értékcentrikus szervezeti kultúrával, professzionális HR rendszerekkel, és nem utolsósorban a tulajdonos család közvetlen vagy közvetett ráhatásával megfordítható ez a látszólag egyenlőtlen harc. Konferenciánkon elsősorban ők, illetve a téma kutatói és gyakorlati szakemberei szólalnak meg, a közönség kérdéseire is reflektálva.

Idei rendezvényünk a korábbi évekhez hasonlóan egyaránt nyitott és ingyenes a családi vállalatok tulajdonosainak, a családtag és nem-családtag vezetőknek, a témakör kutatóinak és az érdeklődő egyetemi hallgatóknak, valamint a vállalkozásokat támogató állami szereplők és professzionális szolgáltatók képviselőinek.

Program

08:15-9:00         Regisztráció

09:00-9:10         Megnyitó és köszöntő (Dr. Drótos György docens, Budapesti Corvinus Egyetem és
Prof. Dr. Reinhold Mayer vezetőségi tag, Péter Horváth Stiftung)            

09:10-9:30         Előadás: Prof. Dr. Palkovics László kuratóriumi elnök, Széchenyi István Egyetemért Alapítvány – A családi vállalkozások szerepe a magyar gazdaságban (az előadás társszerzője dr. György László kormánybiztos) 

09:30-10:10         Előadás: Dr. Robert Omagbemi, a Handtmann Service GmbH &Co. KG csoportszintű HR igazgatója – Egy családi vállalkozás HR kihívásai Németországban és Kelet-Európában

10:10-10:40       Előadás: Szécsi Gabriella, a BI-KA Logistics ügyvezető igazgatója és Pálmai László, a BI-KA Dinamika Zrt. vezérigazgatója – Családi KKV – what else? Avagy hogyan tud egy magyarországi középvállalkozás vonzó munkahellyé válni a multinacionális vállalatok között?

10:40-11:00       Kávészünet

11:00-11:30       Előadás: Déri Tamás, a Tensi Holiday tulajdonos-vezérigazgatója és ifjabb Déri Tamás igazgató – Hogyan lehet felvirágoztatni egy családi vállalkozást a hazai és nemzetközi piacokon elkötelezett menedzsmenttel és munkaerővel?

11:30-12:00       Előadás: Sütő Zoltán, a Griff Gentlemen tulajdonos-ügyvezetője – A HR hozzájárulásának maximalizálása egy családi vállalkozás sikeréhez     

12:00-12:30       Előadás: Dr. Drótos György docens és Dr. Vajda Éva adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem – Professzionális HR gyakorlatok egy családi vállalkozásban. Paradoxon, vagy az egyetlen előrevezető út?            

12:30-13:45       Ebédszünet

13:45-14:15       Előadás: Baja Sándor, a Randstad Magyarország ügyvezetője – Hogyan népszerűsítse családi vállalkozását a munkaerőpiacon?          

14:15-15:00       Pódiumbeszélgetés: Jó gyakorlatok és elkerülhető hibák a tehetségek toborzásában és megtartásában a családi vállalkozásokban           

15:00-15:20       Kávészünet

15:20-15:50       Előadás: Tomán Szabina, a Toman Lifestyle elnöke – Női vállalkozók a családi cégekben

15:50-16:00       Zárás

A rendezvény nyelve angol és magyar, mindkét nyelvre szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Az esemény hibrid módon kerül megrendezésre, az online résztvevőknek linket küldünk az eseményt megelőző napokban.

A helyszíni részvételt a terem kapacitása korlátozhatja, ezért elképzelhető, hogy a helyszínre regisztrálók egy részének is az online részvétel lehetőségét kell felajánlanunk.

Foglalásával számítunk arra, hogy az esemény napján a konferencia programját végigköveti. Amennyiben azon mégsem tudna részt venni, kérjük mielőbbi jelzését a cfb@uni-corvinus.hu címre, hogy a felszabaduló helyét másnak tudjuk átadni.

Konferenciánkon a részvétel ingyenes, azonban költségvetésünk korlátozott. Amennyiben szívesen támogatná a Corvinus Családi Vállalatok Központ munkáját, akkor azt az alábbi számlaszámra történő utalással tudja megtenni. Igény esetén a beérkezett adományokról az Egyetem igazolást állít ki. Köszönjük!

A fizetési számla elnevezése: BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM           
Számlaszám:11784009-22229896-00000000 (OTP Bank)

Kérjük a közleményben mindenképpen tüntesse fel a központ nevét („Corvinus CSVK”) és az alábbi azonosítót: PT03D1100T

Külföldről indított utalás esetén:      
A fizetési számla pénzforgalmi jelzőszáma: 11763842-01079885 
IBAN: HU20 1176 3842 0107 9885 0000 0000      
SWIFT(BIC)kód: OTPVHUHB       
A fizetési számla elnevezése: BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM -EUR  
A fizetési számla devizaneme: EUR

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 15:12:51