Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

 Salamin Géza előadása a fenntartható városról és várostervezésről

Átfogó ökológia címmel indított programsorozatot a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia (FFJA), amely a vallás és a tudomány környezeti kérdésekben zajló párbeszédét célozza meg, a fenntartható fejlődési szemléletbe történő összegzés érdekében.

A programsorozat április 26-i alkalmán a tudomány oldaláról Dr. Salamin Géza tartott előadást Fenntarthatóság-város-közösség címmel. Az esemény társelőadója Dr. Török Csaba teológus, egyetemi tanár volt, aki az egyház a hitélet és az urbanisztika kapcsolatrendszeréről tartott izgalmas előadást.

A város a társadalom tükre. Ferenc pápa Áldott légy kezdetű enciklikájában így ír erről: »A színhelyek, melyek körbevesznek bennünket, befolyásolják azt, ahogyan az életet látjuk, ahogyan érzünk és cselekszünk. Ugyanakkor a szobánkban, otthonunkban, munkahelyünkön és lakónegyedünkben a környezetet használjuk arra, hogy kifejezzük identitásunkat«

– kezdte előadását Salamin Géza gazdaság- és területfejlesztési szakember. Bár a Fenntartható Fejlődési Célok 11. pontja szól a városokról, valójában mind a tizenhét cél érinti valamiképp a városokat.” (Szöveg és kép forrása: magyarkurir.hu)

Az előadás megtekinthető itt: https://ffja.hu/6_fenntarthato_kozossegek/

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.26. - 14:08:37