Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

2023 – Változás a szakirodalmi és adatforrás kínálatban

Új adatbázisok az Egyetemen

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

Örömmel tudatjuk, hogy 2023-tól ismét elérhetővé válik az oktatói közösség számára kiemelten fontos Taylor and Francis kiadó Social Sciences and Humanities (SSH) folyóiratcsomagja. A teljes szövegű folyóiratcsomag mintegy 2500 folyóiratot tartalmaz, a társadalomtudomány, bölcsészet, ill. egyéb tudományterületekről. Az előfizetés tartalmazza az open access publikálás díjait is.

Az egykori MarketLine-adatbázis kibővített tartalommal, megváltozott néven érhető el. Az új adatbázis neve GlobalData Explorer (GDX). Cég-, iparági-, országprofilokat, valamint esettanulmányokat, piaci jelentéseket, naprakész üzleti híreket tartalmaz. Ezen túlmenően elemző eszközök, konzultációs lehetőség, stb. segítik a benne található információk feltérképezését.

Megszűnő hozzáférések

A 2023. évre rendelkezésre álló költségkeretek az új előfizetések mellett nem teszik lehetővé a korábban megszokott szakirodalmi és adatforrások maradéktalan fenntartását.

2023 januárjától az alábbi adatbázisok nem érhetők el az Egyetemen:

  • Ebsco Academic Search Complete
  • JSTOR Essential Collection
  • Kronosz Kiadó könyvei
  • Wiley Online Library
  • EMIS
  • Statista
  • InCites (WoS adatbázis elemző platformja)

Javasoljuk, hogy hiányzó szakirodalmi forrás beszerzésére a könyvtárközi kölcsönzést vegyék igénybe.

Mivel az egyes szolgáltatóknál eltérő, hogy ténylegesen mikor kapcsolják le az adatbázist, így előfordulhat, hogy egyes – a fenti listán szereplő – adatbázisok továbbra is megjelenítenek találatokat. Az adatbázislistát folyamatosan frissítjük, kérdéseiket, észrevételeiket a library@uni-corvinus.hu címen várjuk.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.18. - 05:36:16