Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Indul a tanulmányi ösztöndíj pályázat!

2022-02-07 09:31:26

Pályázási határidő: 2022.02.14.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az előző félévben akár 70 ezer forint tanulmányi ösztöndíjat is kaphattak azok, akik az alapítványi rendszerben felvételiztek a Corvinusra.

Az Egyetem a félév elején két tanulmányi ösztöndíj pályázatot ír ki: ha 2019 szeptembere előtt iratkoztál be, még az állami képzés keretében tanulsz, így rád a jogszabályban rögzített szabályok vonatkoznak.

Ha 2019 szeptemberében vagy azt követően kezdted meg a corvinusos tanulmányaidat, akkor az Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány finanszírozza az ösztöndíjadat. A pályázás menetében és határideiben nincs különbség a két kiírás között, abban viszont igen, hogy a hallgatók mekkora hányada és mekkora összeget kaphat ösztöndíjként.

Mikor és hogyan pályázhatsz?

A tanulmányi ösztöndíjra minden félév elején pályázhatsz, ebben a szemeszterben 2022.02.07. 10:00 – 2022.02.14.12:00 között teheted meg.

A pályázatokat Neptunon keresztül nyújthatod be az (az Ügyintézés/Kérvények menüpontban). Ehhez semmilyen igazolást sem kell leadnod, hiszen a rendszer automatikusan kiszámolja az ösztöndíjátlagodat, vagyis a pályázatodat egy kattintással benyújthatod.

Pályázati kiírás a 2019 szeptembere előtt beiratkozott hallgatóinknak

Pályázati kiírás a 2019 szeptemberében és az azt követően beiratkozott hallgatóinknak

Kik pályázhatnak?

A kiírás elérhető számodra, ha

  • nappali munkarendben tanulsz
  • nem részismereti képzésben vagy részképzésben (vendéghallgatói jogviszonyban) veszel részt,
  • nem előkészítő képzésre jársz
  • az önköltségi díjadat nem egyéb ösztöndíjforrásból fizeted (pl. Stipendium Hungaricum, Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram), továbbá a munkáltatód nem vállalja át az önköltségi díjad megfizetését

Ha alap- vagy osztatlan képzésen tanulsz, az I. évfolyam 2. félévétől pályázhatsz, ha pedig mesterképzésre jársz, az I. évfolyam 1. félévétől elérhető számodra a pályázat. Alapszakon és osztatlan képzésen azért csak a második félévtől lehet pályázni, mivel annak egyik legfontosabb feltétele, hogy legalább egy lezárt féléved legyen. Az sem mindegy, hogy ekkor hogyan teljesítettél – ahhoz, hogy elnyerhesd az ösztöndíjat:

ha 2019 szeptembere előtt iratkoztál be a Corvinusra:

Legalább 3,0-as ösztöndíjátlag, és az ösztöndíjátlagba beszámított tárgyakból legalább 23 teljesített kredit szükséges.

ha 2019 szeptemberében, vagy azt követően érkeztél a Corvinusra:

Legalább 3,8-as ösztöndíjátlag, és az ösztöndíjátlagba beszámított tárgyakból legalább 23 teljesített kredit szükséges.

Mindkét esetben fontos, hogy ha ezeknek megfelelsz, még nem jelenti azt, hogy automatikusan ösztöndíjat kapsz, mindössze azt, hogy benyújthatod a pályázatodat, amennyiben külföldi féléven voltál, eredménytől függetlenül benyújthatod a pályázatot.

Hogyan számoljuk?

Ha 2019 szeptembere előtt iratkoztál be a Corvinusra, abban az esetben jár az ösztöndíj, ha a mediánnál jobb az ösztöndíjátlagod.

Ha 2019 szeptemberében, vagy azt követően érkeztél, akkor ösztöndíjátlagok alapján rangsort állítunk a pályázók között, és a legjobban teljesítő 20% kap biztosan ösztöndíjat, de ez a szám magasabb is lehet.

Az ösztöndíjátlagodat a Neptun Tanulmányok/Tanulmányi átlagok menüpontban ellenőrizheted.

Mennyi az elnyerhető maximum?

Az utolsó félévben a régi rendszerben tanulók maximum 40 ezer forint ösztöndíjat kaphattak, míg az alapítványi rendszerben tanulók esetén az elnyerhető összeg maximuma 70 ezer forint volt.

Mikor folyósítanak?

A pályázatok elbírálásának határideje a beérkezéstől számított 30 nap. A folyósítás minden hónap 10. napjáig történik.

Nagyon fontos, hogy a Neptunodban minden adat megfelelően szerepeljen, mivel az ösztöndíjat csak akkor fizeti ki az Egyetem, ha itt szerepel egy saját névre szóló, forintban vezetett bankszámla, adóazonosító jel és állandó lakcím.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 00:07:12