Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Új év, új adatbázisok, kibővült tartalom

Előfizetett adatbázisaink a következőképpen módosultak.

2021-től elérhetővé vált a Napvilág Kiadó e-könyvcsomagja. Műveikkel a társadalmi problémák bemutatását, a XX. század történetének kritikus feldolgozását és a jelenkortörténet-kutatás eredményeit mutatják be.
A Web of Science adatbázis kibővült a Journal Citation Report (JCR) és az InCites elemző platformmal. A JCR a folyóiratokat értékeli, míg az InCites teljeskörű bibliometriai elemzéseket tesz lehetővé. Az InCites használatához mindenképp létre kell hozni egy felhasználói fiókot (korábban létrehozott fiók pl. Endnote-hoz is használható). A Clarivate Analytics cég január folyamán webinar keretében mutatja be az InCites hatékony használatát, a részletekkel később jelentkezünk.

Kibővült az EMIS adatbázis is a közép- és kelet-európai régióra vonatkozó adatokkal, valamint elérhetővé vált a dashboard (saját felület) és az alert-funkció (hírfigyelés, követés) is.

Ismét elérhető az Akadémiai Kiadó szótárcsomagja, mely egy- és kétnyelvű, általános- és szakszótárat kínál. Saját fiók létrehozásával a szótárak bárhonnan elérhetőek.

Az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) kikerült az EISZ-kínálta előfizetési lehetőségek közül. Jelenleg a folyóiratok tartalomjegyzéke ingyenesen böngészhető, de a teljes szöveghez nincs hozzáférésünk.

A frissített adatbázislista tartalmi leírásokkal itt érhető el.Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.18. - 10:50:32