Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Tudtad, hogy hazánk elsőszámú gazdasági partnere Németország, Ausztria és Svájc? Légy Te az, akiért versengenek a DACH cégek!  

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

Pénzügy-számvitel, alkalmazott közgazdaságtan, gazdálkodási és menedzsment, gazdasági informatikus vagy éppen nemzetközi gazdálkodás szakra vettek fel? Megvan a B2-es nyelvvizsgád német nyelvből? Szívesen tanulnál szakmai tárgyakat is németül, amik nagyban segíthetnek egy menő nemzetközi állást szerezni a későbbiekben, idehaza vagy külföldön? Akkor a DSG-t Neked találták ki!

30 éve oktat szakmai tárgyakat német nyelven a Budapesti Corvinus Egyetemen működő DSG Német Nyelvű Gazdaságtudományi Képzési Központ, a passaui egyetemmel közreműködve. Számos hazai és német neves oktató tevékenykedik nálunk, így a Központ diákjai a legszínvonalasabb oktatásban részesülnek. A magyar oktatók mellett a Passauból érkező professzorok jellemzően új nézőponton keresztül mutatják be a tananyagot, ezzel is elősegítve a hallgatók nemzetközileg stabil tudásszerzését. A DSG-ben olyan magyarul is kötelező tárgyakat tudsz elvégezni, mint például Allgemeine Betriebswirtschaftslehre (vállalatgazdaságtan), Investition und Finanzierung (vállalati pénzügyek) vagy éppen Marketing. Fontos, hogy ilyenkor nem kell magyarul is felvenned ezeket a tárgyakat, elég németül, ezáltal elkerülöd a dupla tárgyfelvételt. Ezen kívül a DSG szervezésében részt vehetsz számos közösségi és szakmai programon, mint például a hagyományos őszi Studienreise (többnapos szakmai kirándulás) a három folyó városába, Passauba, vagy a bécsi Wirtschaftsuni-ra, mi több, DAAD ösztöndíjasként akár egy fél évet is eltölthetsz Németországban!

Ősszel szeretnénk az újonnan csatlakozott diákokat megismerni és megmutatni nekik a DSG-ben rejlő értékeket. Ezért szeptember 20-án a tavalyi nagy siker után újra megrendezzük az Elsős Estet (Erstsemester-Abend), amelynek célja, hogy az új DSG-s hallgatók megismerhessék a szaktársaikat, az oktatókat és a központ demonstrátorait is. A kötetlen este folyamán találkozhatnak a DSG igazgatójával, Huszák Lorettával, illetve alumnikkal is, akik mesélnek a jelenlegi munkahelyükről és arról, hogy hogyan tudták kamatoztatni a DSG-ben megszerzett tudást a szakmai életben. Az este folyamán mindvégig lesz lehetőséged szabadon ismerkedni és a kapcsolati hálódat építeni. Ne hagyd ki, nagyon sok szeretettel várunk a szeptember 20-án!

A DSG-ben a vállalati kapcsolatokra is nagy hangsúlyt fektetünk. Az idei első, egyik legizgalmasabb szakmai programunk keretein belül október elején Kecskemétre a Mercedes gyárba lesz lehetőségünk ellátogatni. Az előadást nem más, mint Karsten Twele, a gyár Finance & Controlling területének vezetője fogja tartani. Utána megnézzük a szerelőüzemet is. A helyeink limitáltak, regisztrálj minél hamarabb és legyél részese egy szuper napnak a Mercédesz magyarországi telephelyén!

További részletes tájékoztatásért és információkért látogassatok el az Onboarding héten az DSG standjára!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.01. - 22:49:27