Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Strategic analysis specializáció

Stratégiai elemzés specializáció Gazdálkodási és Menedzsment BSc. valamint Business and Management BSc. szakok

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

A specializáció olyan irányú képzést ad a részt vevő hallgatóknak, amellyel üzleti vállalatok stratégiaalkotásában, illetve az ezt előkészítő elemzésekben vállalhatnak felelős szerepet karrierjük során. A kisebb, közepes és nagyobb vállalatok stratégiai problémáit egyaránt megcélzó feladatok elvégzésén keresztül korszerű és átfogó ismeretekre tehetnek szert. Képesek lesznek integrálni a vállalatok üzleti működésével kapcsolatos vezetői ismeretek széles körét a változó környezet adta kihívásokkal szembesülve innovatív, jövőbe mutató stratégiai megoldások megalkotása érdekében.

A szaktudás strukturált felépítése mellett a specializáció keretében hangsúlyt kap a hallgatók felsővezetői, stratégiai elemzői és üzleti tanácsadói karrierhez szükséges legfontosabb készségeinek elsajátítása. Hazai és nemzetközi hátterű vállalatok valós problémáinak egyéni és csoportos feladatok keretében való megoldásán keresztül szembesülnek a későbbi munkájuk során reálisan felmerülő elvárásokkal. Lehetőségük lesz szimulált körülmények között átélni a vállalati környezetben várható kritikus helyzeteket, és próbára tenni tudásukat, képességüket a megoldások gyakorlati hasznosíthatósága, érthetősége és védhetősége alapján.

Kötelező előtanulmányok: nincsen kötelező előtanulmány, de a Stratégiai és üzleti tervezés (kötelező tárgy), az Üzleti Gazdaságtan, a Cases on Business Economics (választható tárgyak) eredménye, valamint különböző esetoldó versenyeken elért eredmények számítanak a specializációra való bekerüléshez.

Specializáció vezető: Dr. Stocker Miklós

Létszám: 50 fő/évfolyam, két szemináriumi csoport

A képzés nyelve: angol

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.24. - 12:21:26