Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

ONLINE infó – minden, amit tudnod kell az otthoni nyelvvizsgáról!

2021-től ONLINE is letehető a nyelvvizsga a Corvinus Nyelvvizsgaközpontban!

2021-től ONLINE, vagyis OTTHONRÓL is tehető nyelvvizsga a Corvinus Nyelvvizsgaközpontban!

Tegyél Te is Corvinus Nyelvvizsgát az otthonodból!

A hagyományos, papíralapú vizsgák mellett 2021. januártól ONLINE vizsgát is szervezünk, melyek szerkezete, feladatai, időbeosztása és pontozási rendszere megegyeznek a már jól ismert papíralapú vizsgáinkkal, de a sikeres vizsga letételéhez ki sem kell lépned a szobádból 😊

Miben hasonlít és miben különbözik az Corvinus ONLINE vizsga a „személyes” nyelvvizsgától?

Kényelmesebb, hiszen nem kell utaznod, várakoznod. A megszokott környezetedben zavaró tényezők nélkül lehet vizsgázni, minimalizálva a kizökkenés lehetőségét. Kevesebb stressz, eredményesebb teljesítmény!

Mivel a vizsgafeladatok felépítése, időbeosztása és pontozása megegyezik a papíralapú, hagyományos vizsgákkal, mindkét vizsgatípusról ugyanolyan, teljesen egyenértékű államilag elismert nyelvvizsgabizonyítványt kapsz.

A következő linken megnézheted, milyen időpontokban tartjuk vizsgáinkat és jelentkezni is itt tudszhttps://bce.nyelvvizsgajelentkezes.hu/

Nem kell a kézírásod olvashatóságával sem törődnöd, és bármikor, akárhányszor javíthatod, amit írtál, csak a legutolsó, végleges választ értékeljük.

Jelentkezz hozzánk, és vizsgázz te is otthonról!

Eszközök, amikre szükséged lesz:

  • Kamerával, mikrofonnal és hangszóróval rendelkező asztali számítógép vagy laptop – ezen fogsz vizsgázni, így ez lesz az elsődleges eszközöd
  • Kamerával rendelkező okostelefon, tablet, vagy laptop a hátsó-oldalsó kép és hangközvetítéshez – ez lesz a másodlagos eszközöd, amin a vizsgák alatt a másodlagos képet fogod közvetíteni
  • Megbízható internet kapcsolat (+ javasolt a mobileszközök folyamatosan töltése)

Ezeket töltsd majd le:

a ) Safe Exam Browser (SEB)

b) a konfigurációs fájlt, amiről a vizsgafelületet indítani tudod

c) ZOOM videó konferencia alkalmazás: https://zoom.us/download

Letöltéshez a konkrét linket a jelentkezési oldalon  a Tájékoztató füzetben találod:

https://bce.nyelvvizsgajelentkezes.hu/

Legalább 5 munkanappal az első vizsgaesemény előtt belépve a vizsgafelületre el kell végezned az azonosításhoz szükséges feltöltéseket és tennivalókat (személyi azonosító okmány, arckép és helyszínkép feltöltése, billentyűzetminta és egérmozgás minta adása).

Rendezd be a saját „vizsgatermedet”!

A vizsgahelyszínt úgy rendezd be, hogy kényelmesen tudj vizsgázni, és ne zavarjon senki a vizsga közben (pl. ne járjon át senki a szobán)

A vizsga közben a két kamera folyamatosan fogja közvetíteni a képet és a hangot rólad és az éppen zajló vizsga ideje alatt nem hagyhatod el helyedet.

  • Az elsődleges képet és hangot az elsődleges eszközöd web kamerája, vagy a számítógéphez csatlakoztatott web kamera biztosítja, amely szemből fog felvenni.
  • A másodlagos eszközről felvett videó kép, hátulról, oldalról fog venni Téged (ehhez támaszd ki pl. az okostelefont kb. 1.5 méter magasságban egy polcon vagy akár egy háztartási létrán)

A vizsgák közben a közvetlen környezetedben nem tarthatsz előre kidolgozott nyelvi mintákat, segédleteket, szótárt, az írásbeli vizsgán jegyzeteket nem lehet készíteni (készíts be a vizsgára enni és innivalót, mert a vizsga alatti rövid szünetekben nem biztos, hogy ki tudsz menni a konyhába is, csak vigyázz, ne borítsd rá a billentyűzetre.😊).

A szóbeli vizsgán a felkészülési időt igénylő feladatok esetében az előre bekészített max. 2 üres lapra jegyzetelhetsz. A jegyzetlapokat a bizottság kérésére jól léthatóan be kell mutatni.

Szótározásra nyomtatott szótárt, vagy a vizsgarendszerbe beépített elektronikus szótárt (Akadémiai Kiadó) tudod használni.   A https://www.szotar.net/ oldalon 2 órás próbaverzióban ki tudod próbálni az adatbázist, így megismerheted a szótárak tartalmát még vizsgázás előtt.

A vizsga nyelvének megfelelő billentyűzet használatáról, vagy a billentyűzet adott nyelvre való átállításáról saját magadnak kell gondoskodnod.

(Pl: Az orosz nyelv esetében a kétnyelvűség miatt a vizsgán mind cirill, mind latin betűs billentyűzethasználatra szükséged lesz)

Próbáld ki milyen a vizsga felülete!

Lehetőséged lesz kipróbálni az írásbeli és a beszédértés (auditív) vizsgát. A vizsgák indítását a „VIZSGA KIPRÓBÁLÁSA” feliratú gombra kattintva tudod megtenni. Kérjük, hogy mindenképpen próbáld ki a vizsgafelületet, hogy ne a vizsgán találkozz vele először.

Konzultálj velünk!

Webináriumot minden héten tartunk majd, melyre a vizsgafiókodban található gombra kattintva kapcsolódhatsz majd be.

Corvinus Nyelvvizsga online vizsga

 

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 17:18:37