Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Önkéntes szolgálat a koronavírus elleni védekezésben a Magyar Vöröskereszt szervezésében

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2020 őszén indította el a Mintavételi szolgálatot, ezzel segítve az egészségügyi dolgozók munkáját.

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2020 őszén indította el a Mintavételi szolgálatot, ezzel segítve az egészségügyi dolgozók munkáját. Az önkéntes pozíciók betöltésével a Vöröskereszt célja az orvosok és medikusok jelentős mértékű tehermentesítése. Jelenleg az egyértelműen szakértelmet igénylő feladatok mellett például a szűrőautók vezetését és az oltásokhoz, tesztelésekhez kapcsolódó adminisztratív munkát is gyakran ők végzik. Minél több az önkéntes, aki ezeket a feladatokat ellátja, annál több terhet vehetünk le az egészségügyi dolgozók válláról, akik így a szakértelmet igénylő feladataikra koncentrálhatnak.

csoportos_programok_pszcho

 
A Vöröskereszt szervezésében az alábbi szűréssel kapcsolatos feladatok elvégzésére lehet jelentkezni:

  • szűrőautók vezetése, mintaszállítás
  • adminisztratív feladatok ellátása a szűrőpontokon
  • diszpécseri szolgálatban való részvétel.



Az első két feladat során az önkéntesek érintkezhetnek ugyan fertőzött emberekkel, de a megfelelő védőfelszerelés minden esetben biztosított. A feladat ellátására minden megyében van lehetőség, így bárki vállalhat szolgálatot lakhelye közelében, és ehhez utazási költségtérítést is igényelhet. A feladatkör ellátására ezen a linken lehet jelentkezni.

A harmadik feladatkör esetében kizárható a fertőzöttekkel való találkozás. A feladatkör ellátására ezen a linken lehet jelentkezni.

A Vöröskereszt várja minden olyan önkéntes és érdeklődő jelentkezését, aki szeretne bekapcsolódni a feladatok ellátásába.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 04:55:11