Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Neptun elfelejtett jelszó pótlása

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

A Neptun hallgatói web esetén kialakításra került az elfelejtett jelszó kezelési lehetőség. A továbbiakban nem szükséges a Tanulmányi koordinátor segítsége a jelszó elfelejtése esetén, néhány kattintással Te is be tudod állítani új jelszavad bárhol, bármikor!

Fontos, hogy az elfelejtett jelszó funkció a Neptunban beállításra került, hivatalos, alapértelmezett e-mail címedre fogja küldeni a jelszóemlékeztetőt, ez általában a „stud.uni-corvinus” -os e-mail címed.

Az új jelszó kérésének, illetve beállításának folyamata

A belépő képernyőn az „Elfelejtettem a jelszavam” gombra kattintva indítható a folyamat.

A gombra kattintva a megjelenő ablakban meg kell adni a felhasználóneved, vagyis a Neptun kódodat. A „Tovább” gombra kattintva megjelenő ablakban a biztonsági kérdés megválaszolása szükséges. Sikeres kitöltés esetén a „Tovább” gombra kattintva megjelenik a lenti, sikerességet visszajelző üzenet.

A Neptun rendszerben alapértelmezettként beállított e-mail címre érkezik meg az e-mail, amely tartalmazza a linket, amin keresztül az új jelszó beállítható.

A link érvényessége 24 óra, ennek leteltét követően kérjük igényelj új linket!

A jelszóváltoztatás folyamata ezután a következőképpen alakul:

Sikeres kérés esetén az e-mailban kapott linkre kattintva megjelenik a belépőképernyő a „Jelszó megváltoztatása” felugró ablakkal, ahol kétszer kell megadni az új jelszót. A „Mentés” gombra kattintva a jelszómódosítás megtörténik.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.17. - 08:07:59