Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Meghívó webinárra

Webinár: Szükségszerű-e a globalizáció visszafordulása – a nemzetközi ellátási láncok sérülékenysége.

Kedves Kollégák!

Az ellátási láncok globalizációja meghatározó jelensége a nemzetközi, és benne hazai gazdasági életnek. Az elmúlt évek ugyanakkor számos olyan új jelenséget hoztak magukkal, melyek megkérdőjelezik az intenzív globalizáció fenntarthatóságát. A globális értékláncok hatékonysági kérdései mellett egyre nagyobb kihívás azok rugalmasságának, agilitásának biztosítása. Az egyes országok gazdasági megfontolásai mellett regionális gazdasági szempontokat is figyelembe kell vennünk a globális ellátási láncok vizsgálatakor. Gondoljunk csak a folyamatban lévő Brexitre, az Európai Unió világgazdasági erőviszonyainak változásaira, az USA gazdaságpolitikájában beállt protekcionista fordulatra és ezzel párhuzamosan a folyamatosan alakuló regionális szabadkereskedelmi megállapodások rendszerére. Meg kell említenünk a 2019-ben Kínából indult COVID-19 világjárványt, mely ismét rávilágított a globalizációban az egyre szorosabban összekapcsolódó világgazdaság rendkívüli sérülékenységére. Gazdasági, politikai, egészségügyi megfontolások egyszerre vetülnek ma rá a nemzetközi ellátási láncok jövőjének kérdésére.
Minden gazdasági szakembert foglalkoztatnak ezek a kérdések, így webinárunkra várunk mindenkit, aki érdeklődik a téma iránt. Külön szeretettel várjuk azokat a szakembereket, akik hisznek az élethosszig tanulás erejében, hiszen rendezvényünk kapcsolódik a Budapesti Corvinus Egyetem szakirányú posztgraduális képzéseinek megújítási programjához, ezen belül kiemelten az idén ősztől induló Vámlogisztika képzésünk tematikájához. A vámpolitikai döntések közvetlen hatásai a logisztikai folyamatokban jól rávilágítanak a képzés alapját jelentő szemléletünkre, hogy ezek a szakterületek szoros kapcsolatban állnak, együttes ismeretük olyan szakmai tudás, amely komoly pénzügyi előnyt hoz és az egyéni karriercélokban is új perspektívákat nyit a szakemberek előtt.

A Vámlogisztika szakirányú továbbképzési szak szakmai webinár rendezvényének időpontja és címe:
2020. június 24-én, szerdán kerül sor 17.00-18.00 között
Szükségszerű-e a globalizáció visszafordulása – a nemzetközi ellátási láncok sérülékenysége

Felkért beszélgetőtársak:

Dr. Chikán Attila, Professzor emeritus, Budapesti Corvinus Egyetem
Lányi Márton, Ügyvezető Igazgató Kühne & Nagel Magyarország
Nietsch Tamás, Senior manager EMEA Trade compliance, Flextronix Kft.
Tomcsányi Írisz, vámattasé, Magyarország Állandó Képviselete, Brüsszel

Moderátor:

Tolnainé dr. Tóth Veronika, a Magyar Vámügyi Szövetség főtitkára

Az eseményre a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Az eseményt a Zoom alkalmazásban szervezzük, a regisztráció után visszaigazolást küldünk és rendezvény előtt küldjük a belépési linket.
Regisztrálni a Magyar Vámügyi Szövetség weboldalán kialakított elektronikus űrlapon lehet, az alábbi linken:


Jelentkezési határidő: 2020. június 22. 16.00  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.18. - 04:49:51